Lewis Hamiltonin mestaruustaiston yllä leijuu synkkä pilvi – Mercedes-pomo Toto Wolff väläyttelee kovilla liikkeillä

Red Bullin Max Verstappen onnistui nousemaan toissaviikonlopun Venäjän GP:ssä viimeisestä ruudusta peräti toiseksi. Hollantilainen ei täten kaatunut moottorivaihdoksesta tulleisiin lähtöruuturangaistuksiin. Verstappenin pahin uhkaaja Lewis Hamilton on nyt kinkkisessä tilanteessa. Hamiltonin on lähes pakko ottaa samanlainen rangaistus jossain vaiheessa loppukauden aikana.

Red Bull päätti tehdä liikkeen Sotshissa, missä pitkät suorat tarjosivat Verstappenille ohituspaikkoja. Hollantilaistähti käytti saumat hyödykseen, tehden nopeasti nousua Venäjän GP:n aikana.

Lopun vesisade nosti hänet lopulta toiseksi.

Samaan aikaan Mercedes päätti himmailla Lewis Hamiltonin kohdalla. Brittikuski lähti normaalisti Venäjän kisaan ilman moottorivaihdoksia.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei tyrmää mahdollisuutta, jossa Hamilton ottaa lähtöruuturangaistuksia sunnuntain Turkin kisaan.

– Se on mahdollista. Mutta emme ole vielä päättäneet, että missä ja miten teemme liikkeet. Tärkeintä on se, että emme joudu keskeyttämään luotettavuusongelmien takia, Wolff sanoi Sky Sportsille.

Wolffin mukaan Mercedeksen on oltava nyt hyvin tarkkana moottoriosiensa kanssa. Saksalaistalli on vaihtanut Valtteri Bottakselle uusia osia edellisissä kahdessa kilpailussa.

– On ihan ok, jos sijoittuu toiseksi tai kolmanneksi. Maailmanmestaruustaisto on pitkä. Mutta jos et pääse ollenkaan pisteille, se on pahempi juttu. Käymme dataa läpi ja pidämme huolta siitä, ettemme koe vastoinkäymisiä.

Turkin rata tarjoaa kelvollisia ohitusmahdollisuuksia, mikä puoltaa lähtöruuturangaistusten ottamista. Lewis Hamilton voitti Turkissa viime vuonna käydyn kisan.

– Hän (Lewis) on ajanut mainiosti täällä. Menemme kuitenkin kisa kerrallaan. On vaikea tehdä päätöksiä, kun kilpailutilanne on niin tiukka, Wolff sanoi, viitaten siihen, miten kovan haasteen Red Bull ja sen hollantilaisässä Verstappen ovat asettaneet tällä kaudella.

Hamilton johtaa tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjaa kahden pisteen erolla ennen Verstappenia.

Lue myös:

    Uusimmat