Lewis Hamilton tyhjensi kalenterinsa karmean F1-viikonlopun jälkeen – ”En usko, että autossa istuminen auttaa”

Lewis Hamilton on perunut kahden F1-kisaviikonlopun väliset tilaisuutensa kärsittyään Saksan GP:n yhteydessä flunssasta. Onnekkaasti MM-johtonsa 41 pisteeseen kasvattanut Mercedes-kuski aikoo olla täydessä iskussa ensi viikonlopun Unkarin kisassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton kertoi lauantaina, että Mercedes varautui jopa nostamaan varakuski Esteban Oconin hänen tilalleen ennen aika-ajoa mestarin tunnettua olonsa huonoksi. Hän kuitenkin ajoi kisassa paalupaikalle, mutta sunnuntain kisassa riitti vastoinkäymisiä.

Kaksi kertaa märältä radalta ulos pyörähtänyt Hamilton putosi kärkikymmenikön ulkopuolelle, mutta onnistui lopulta nappaamaan kaksi MM-pistettä Alfa Romeon Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin saaman rangaistuksen myötä.

Hamiltonin mukaan Saksan viikonloppu oli niin raastava henkisesti ja fyysisesti, että hän tarvitsee aikaa toipua jo tällä viikolla edessä olevaan Unkarin kisaan. Sen jälkeen koittaa F1-väen odottama liki kuukauden kesätauko.

– Olen perunut kaikki menoni seuraavilta muutamalta päivältä eli lähden kotiin, Hamilton kommentoi Sky Sportsin mukaan Hockenheimin kisan jälkeen.

– Aion varmaankin nukkua muutaman päivän ja yrittää saada tämän pöpön pois. Se ei ole mennyt kamalasti parempaan suuntaan, joten toivottavasti seuraavat pari päivää auttavat. En usko, että autossa istuminen auttaa, Hamilton pohtii.

– Terveys on vain niin tärkeä juttu, joten yritän olla niin terve kuin mahdollista.

Tallipäällikkö Toto Wolff vahvisti, että Hamiltonin sairastelu oli merkittävä haitta viikonloppuun. Esimerkiksi britin entinen tallikaveri Nico Rosbergpiikitteli ”miesflunssaa” osaksi ylidramaattisen Hamiltonin show’ta.

– Hän ei minusta ollut terve, ja samaa oli koko viikonlopun. Monet meistä eivät varmaan harkitsisi (siinä kunnossa) kilpa-auton ajamista, mutta hän pystyi siihen, muttet tietenkään ole fyysisesti parhaimmillasi oltuasi kipeä muutaman päivän, Wolff kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat