Lewis Hamiltonilta paljastus: Esteban Oconia harkittiin jo korvaajaksi Saksan F1-kisaan

Lewis Hamiltonin olotila lauantaiaamuna sai Mercedeksen F1-tiimin tekemään varasuunnitelman Esteban Oconin ajattamisesta Saksan GP:n aika-ajoissa. Mestari kuitenkin pystyi ajamaan – ja hyvin ajoikin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton valitteli lauantaina kipeää kurkkuaan ja tunsi olonsa sairaaksi. Kaikesta huolimatta hän iski tauluun paalupaikka-ajan, joka jätti Red Bullin Max Verstappenin ja tallikaverinsa Valtteri Bottaksen yli kolmen kymmenyksen päähän.

Brittikuskin mukaan tilanne oli aamulla niin vakava, että Hockenheimiin saapuneelle varakuski Esteban Oconille kaavailtiin jo ajotehtäviä.

– En tuntenut oloani hyväksi tänä aamuna. Kurkkuni oli vähän kipeä, Hamilton sanoi aika-ajojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Varauduimme varmuuden vuoksi siihen, etten pysty ajamaan. Ajoin harjoitukset, ja olimme valmiita laittamaan toisen kuskin autoon, koska se oli pahin skenaario. Pääsimme onneksi tämän yli, Hamilton jatkoi.

Valtteri Bottaksella tallikaverin vastoinkäyminen olisi ollut kaikessa epäonnisuudessaan lottovoitto. MM-sarjassa Hamilton johtaa suomalaista 39 pisteellä ja kisan väliin jääminen olisi ollut voinut olla dramaattinen käänne jatkon kannalta.

Mercedekselle avautui helppo tie kärkiriveihin, kun viikonloppua hallinneet Ferrarit putosivat pelistä teknisten vikojen takia.

– En tiedä, miten onnistuimme tässä, Hamilton ihmetteli suoritustaan aika-ajossa.

Lue myös:

    Uusimmat