F1-kauden sensaatiokuski selvitti syyt mystisiin vaivoihinsa – pitkällä koronatauolla yllättävä vaikutus: "Minuun oli tarttunut lihasta"

F1-kauden kahden ensimmäisen GP-viikonlopun sensaatio oli McLaren-kuljettaja Lando Norris, 20, joka kuittasi kauden avauskisasta uransa ensimmäisen palkintokorokesijoituksen, kolmossijan. Tulos oli komea myös viikko sitten – viides sija – mutta Norris kärsi Steiermarkin GP:n yhteydessä mystisistä kivuista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Norris sanoi tunteneensa kipua selässään ja rinnassaan erityisesti kovavauhtisissa mutkissa ja jarruttaessaan. Hän kertoi keskustelleensa tuntemuksistaan asiantuntijan kanssa mutta jääneensä ilman vastauksia.

– Olen käyttänyt särkylääkkeitä ja mitä ikinä, mutta tämä on aiheuttanut minulle takaiskuja. Aika turhauttavaa, Norris sanoi kauden toisen GP-viikonlopun alla Itävallassa.

Viime viikonloppuna ajetun Steiermarkin GP:n jälkeen Norris on piipahtanut tutkittavana kotonaan Isossa-Britanniassa. Nyt hän uskoo ongelmien selvinneen.

– Taisimme löytää diagnoosin. Minusta tuntuu nyt paremmalta, mutta vaiva on sellainen, ettei se mene ohi kovin nopeasti. Oloni on kuitenkin huomattavasti parempi kuin viikko sitten, Norris sanoi Motorsport.comin mukaan.

Norrisin mukaan kivut johtuivat siitä, että hän oli muiden kuljettajien tavoin ollut niin pitkään poissa F1-auton ohjaamosta ja kun hän sitten palasi työpaikalleen, edessä oli heti täysi kilpailuviikonloppu. Kroppa ei ollut valmis.

Lisäksi Norris sanoo tehneensä kauden ensimmäisen osakilpailun jälkeen muutoksia ajoasentoonsa. Jo ennen avausosakilpailua oli huomattu, että pitkä koronatauko oli muuttanut Norrisin kroppaa, ja tämä taas teki hänen ajoasennostaan vanhassa istuimessa huonon.

Se, että Norris joutui ajamaan ensimmäisen osakilpailun vanhalla istuimella, saattoi osaltaan aiheuttaa viime viikonloppuna ilmenneitä kipuja.

– Minuun oli tarttunut tauon aikana niin paljon lihasta. Muutamaa kohtaa istuimestani täytyi muuttaa, samoin ajoasentoa.

Norris on kahden GP-viikonlopun jälkeen MM-sarjassa kolmannella sijalla. Hänen edellään ovat vain Mercedes-kuljettajat Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat