Lewis Hamilton syytti tappiosta, Mercedes vahvisti ongelman – Valtteri Bottaksen karkaaminen aiheuttaa muutoksia brittikuskin autoon

Mercedes-talli on vahvistanut tekevänsä muutoksia Lewis Hamiltonin F1-auton ratin näyttöön sen jälkeen, kun brittikuski nosti ongelman esiin jäätyään tallikaveristaan Valtteri Bottaksesta Azerbaidzhanin GP:ssä.

Hamilton kertoi kisan jälkeen kärsineensä Bottakselle 2,5 sekunnin tappion virtuaalisen turva-autotilanteen aikana. Sitä hän ei pystynyt enää kuromaan kiinni, kun kisa pääsi jatkumaan.

Mercedes selvitti tapausta kisaviikonlopun yhteenvedossaan, jossa päästrategisti James Vowles kävi läpi tapahtunutta videolla. Vowlesin mukaan Hamilton ei nähnyt ratin näytöstään eroa Bottakseen, koska tiimi pyysi häntä samaan aikaan säätämään moottoriasetuksiaan uusintalähtöä varten.

– Virtuaalisen turva-autotilanteen aikana näimme Lewisin menettäneen pari sekuntia kisa-aikaa Valtteriin nähden, mikä saattoi olla ratkaisevaa voiton kannalta, Vowles vahvistaa.

– Kun turva-auto poistuu, kuljettaja näkee ilmoituksen näytöllään, ja meillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä siinä näytetään ja mitä ei.

– Pyysimme Lewisia tekemään joitain muutoksia, mikä on normaalia auton suorituskyvyn säätämiseksi, mutta jokaisen muutoksen aikana hän menetti näköyhteyden aikaeroon, Vowles taustoittaa.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Videolla Mercedes-strategisti James Vowlesin selvitys Azerbaidzhanin kisatapahtumista.

Mercedeksen mukaan Hamiltonin reagointia virtuaalisen turva-auton ”poistumiseen” haittasi hänen paikkansa radalla. Suoralla hän olisi päässyt vain kaasuttamaan matkaan, mutta Hamilton oli kyseisellä hetkellä tekemässä jarrutusta.

Tätä ongelmaa ei Mercedes pysty korjaamaan, mutta Hamiltonin rattinäyttöön on luvattu muutoksia jo seuraavaan kisaan Barcelonassa.

Lue myös:

    Uusimmat