Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin tilanne puhututtaa – Mercedes-pomo uhkailee punaisella kortilla

F1-kauden alkuvaiheet ovat menneet täysin Mercedeksen komennossa. Saksalaistalli on ottanut neljästä kilpailusta neljä kaksoisvoittoa. Sunnuntain Azerbaidzhanin Bakun GP:n jälkeen tapetille nousi kuitenkin se, miten Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin yhteiselo jatkuu erittäin tiukan MM-taiston keskellä.

Ilmoille nostettiin nopeasti uhkakuvia vuoden 2016 tapahtumista. Tuolloin Hamiltonin tallikaverina toiminut Nico Rosberg aloitti kauden vahvasti. Mercedes-kuskien välillä nähtiin lopulta erittäin sähköisiä vaiheita ja suurta draamaa.

Tilanteen kehittyminen oli tapetilla sunnuntaina, kun Bottas nappasi kauden toisen voittonsa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff otti asiaan hyvin suorasanaisesti kantaa.

– Emme anna kuskien välien valahtaa siihen tilaan, että sillä on negatiivinen vaikutus meidän talliimme, Wolff totesi muun muassa Telegraphin mukaan.

Wolffilla oli myös mielessä varsin kekseliäs tapa pitää tilanne hallussa.

– Jos tilanne menisi siihen, mitä Nicon ja Lewisin kohdalla tapahtui, käyttäisimme keltaisia ja punaisia kortteja, Wolff uhkaili, mutta lisäsi perään:

– Olemme kuitenkin kaukana siitä.

– Meidän onneksi Lewisilla ja Valtterilla on hyvä ystävyyssuhde ja he tulevat keskenään toimeen. Eikä taustalla ole mitään pelejä menossa – olen iloinen siitä.

Wolff tietää kuitenkin asian tärkeyden, aiempien kokemusten perusteella.

– Haluamme heidän olevan leijonia autossa, joten silloin ei voi odottaa mitään lampaan käyttäytymistä. Mutta samalla, kunnioituksen pitää olla läsnä, Mercedes-pomo vaati.

Bottas johtaa nyt MM-sarjaa yhden pisteen erolla Hamiltoniin nähden (87-86). 

Lue myös:

    Uusimmat