F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Viimeaikaiset tapahtumat saivat Lewis Hamiltonin raivon partaalle – "Olen tuntenut niin paljon vihaa"

F1:n supertähti Lewis Hamilton myöntää, että Yhdysvaltojen viimeaikaiset tapahtumat ovat vaikuttaneet vahvasti brittitähteen.

Hamilton ilmaisi sunnuntaina suuren pettymyksensä siitä, etteivät F1-kuljettajat ottaneet kantaa Yhdysvalloissa kuohuttaneisiin tapauksiin poliisien tarpeettomasta väkivallasta tummaihoisia ihmisiä kohtaan, jotka nousivat jälleen päivänvaloon, kun George Floyd kuoli poliisin käsittelyssä reilu viikko sitten.

Hamilton myöntää, että viimeaikaiset tapahtumat ovat saaneet brittitähden tunteet kuohumaan. Tummaihoisten kärsimä epäoikeudenmukaisuus on riipaissut Hamiltonia syvältä.

– Tämä kulunut viikko on ollut niin synkkä. En ole pystynyt pitämään tunteitani kurissa. Olen tuntenut niin paljon vihaa, surua ja epäuskoa siitä, mitä silmäni ovat nähneet. Olen voinut pahoin vihasta siitä, miten meidän elämiä on räikeästi laiminlyöty, Hamilton kirjoittaa Twitter-tilillään.

– Epäoikeudenmukaisuuden, jonka näemme meidän veljien ja siskojen kohtaavan ympäri maailman aina uudestaan on kuvottavaa ja sen on loputtava, hän jatkaa.

Yhdysvaltojen tapahtumat ovat nostaneet rasismin jälleen vahvasti tapetille ympäri maailman. Hamiltonin mukaan rasismin luonne ei ole vuosien varrella muuttunut, vaan nykyteknologian vuoksi epäoikeudenmukaisuudet on helpompi nostaa esiin.

– Monet ihmiset näyttävät yllättyneiltä, mutta meille se ei ole yllättävää. He, jotka ovat mustia, ruskeita tai siltä väliltä, näkevät sitä jokainen päivä.

Hamilton painottaa, ettei rasismi ole pesiytynyt ainoastaan Amerikkaan, vaan sitä ilmenee yhä myös muualla. Brittimestarin mukaan nyt on korkea aika tarttua toimeen ja puolustaa ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa.

– Valitettavasti Amerikka ei ole ainoa paikka, missä rasismi asuu, ja me epäonnistumme yhä ihmisinä, kun emme puolusta sitä, mikä on oikein.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja