Lewis Hamilton osoitti rodullisen epätasa-arvon pomolleen yksinkertaisella kysymyksellä – "Sanoin, etten ole oikeastaan koskaan ajatellut sitä"

MTV keskellä mielenosoituksia Yhdysvalloissa:"F*ck the president!" 3:02
MTV keskellä mielenosoituksia Yhdysvalloissa: F*ck the president!

Mercedeksen F1-tallipomo Toto Wolff on osoittanut tukensa Lewis Hamiltonille, joka on puhunut melko raivokkaasti formulaväen hiljaisuudesta keskellä Yhdysvaltain poliisin rasismiskandaalia.

Yhdysvaltojen tapahtumista raivostunut ja vaivaantunut Hamilton purki tunteitaan miljoonille faneilleen sosiaalisessa mediassa tiistai-iltana. F1-historian ensimmäinen tummaihoinen mestarikuljettaja oli myös aiemmin pettynyt siihen, miten muut F1-kuskit eivät ole ottaneet julkisesti kantaa Yhdysvalloissa käynnissä oleviin mielenosoituksiin George Floydin kuoltua poliisin väkivaltaisen käsittelyn seurauksena.

Mercedeksen tallipomo Wolff on kuitenkin astunut Hamiltonin rinnalle ja jakanut mielipiteensä ympäri maailmaa puhuttaneesta tilanteesta. Itävaltalaisen mukaan Hamilton on opettanut hänelle paljon rodullisesta epäoikeudenmukaisuudesta heidän yhteisen taipaleensa aikana.

– Hän kysyi minulta kerran kysymyksen: "Onko sinulla koskaan ollut aktiivisesti mielessä se, että olet valkoihoinen?", Wolf kertoi.

– Sanoin ei, ja etten ole oikeastaan koskaan ajatellut asiaa. Ja tähän hän sanoi: "No, minun on ajateltava sitä joka päivä, koska joka päivä minulle tehdään se selväksi, että olen (tummaihoinen)."

– Meidän on hyvin hankala ymmärtää, miten hankalaa tämä on, minkä takia olen erittäin tyytyväinen ja kannustava hänen osoitettua mieltänsä. Hän on yksi tämän urheilulajin suurlähettiläistä ja minusta se on hyvä asia.

Wolff on myös luottavainen siihen, että ympäri maailmaa järjestetyt mielenosoitukset voivat saada aikaan tarvittavan muutoksen poliisiväkivallan ja rasismin selättämiseksi.

– Minusta meillä kaikilla on yhdessä voima, jolla voimme saada aikaan muutoksen, Wolff jatkoi.

– Joskus se vaatii tällaisia tapahtumia, joita Yhdysvalloissa ollaan viimeisten päivien aikana nähty, laukaistakseen massiivisen kannatusaallon mille tahansa vähemmistölle.

– Minusta se on hyvä, että Lewis, urheilutähtenä, on yksi muiden edellä lajissa, jota dominoivat hyvin paljolti valkoiset miehet.

Lue myös:

    Uusimmat