Lewis Hamilton nimesi suurimman F1-saavutuksensa: "Jos näin käy, olen tehnyt työni hyvin"

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1-säännöt muuttuvat merkittävästi kaudelle 2021.

Lewis Hamiltonin mukaan hänen F1-uransa suurin saavutus on se, miten hänestä tuli lajin ensimmäinen “työväenluokan mestari”.

Kuusi maailmanmestaruutta voittanut Hamilton on F1-historian toiseksi menestynein kuljettaja. 35-vuotias brittikuski voitti ensimmäisen mestaruutensa vuonna 2008, kun hän ohitti Timo Glockin dramaattisella tavalla kauden viimeisen osakilpailun viimeisellä kierroksella.

Englannin Stevenagessa syntynyt Hamilton on usein kertonut siitä, miten vaatimattomista oloista hänen F1-uransa sai alkunsa. Hamiltonin isä Anthony työskenteli useammassa työpaikassa samanaikaisesti auttaakseen hänen poikaansa saavuttamaan unelmansa.

Kyseinen matka on jäänyt myös Hamiltonin suurimmaksi ylpeydenaiheeksi hänen menestyksekkältä taipaleeltaan.

– Olin ensimmäinen työväenluokan F1-mestari, Hamilton kertoi Men's Health -lehden haastattelussa.

– Olen ylpeä siitä, miten olen tasoittanut tietä muille. Yksi minun suosikkilausahduksistani on: “Et voi olla sitä mitä et voi nähdä”. Kuka tahansa, vaikka lapsi, joka näkee minut palkintokorokkeella, voi inspiroitua seuraamaan unelmaansa. Jos näin käy, olen tehnyt työni hyvin. Monimuotoisuus on ongelma, joka F1:n on kohdattava rohkeasti. Haluan tehdä osuuteni ja auttaa lajia edistysaskelten kanssa – en ainoastaan inspiroimalla muita, vaan luomalla myös mahdollisuuksia ihmisille eri yhteisöistä.

Kaudella 2020 Hamiltonilla on tilaisuus voittaa seitsemäs maailmanmestaruus. Samaan ei ole pystynyt kukaan muu kuin Michael Schumacher.

– En ajattele sitä kovinkaan paljoa, Hamilton kertoi.

– En halua sen häiritsevän minua. Olen hallitseva maailmanmestari, mutta joka vuosi aloitan puhtaalta pöydältä. Haluan vain olla parhaimmassa mahdollisessa iskussa sekä fyysisen kuntoni että autoni suhteen.

Lue myös:

    Uusimmat