Lewis Hamilton löi Valtteri Bottaksen ja teki F1-historiaa – Kimi Räikkönen ajoi upean kisan

Mercedeksen Lewis Hamilton otti Portugalissa kauden kahdeksannen ja uransa 92. GP-voiton. Hän nousi yksinään kaikkien aikojen voittotilaston piikkipaikalle ohi Michael Schumacherin.

Paalupaikalta kisaan startannut Hamilton menetti kärkipaikan ensimmäisillä kierroksilla, kun kuljettajat olivat suurissa ongelmissa sateen kasteleman ja liukastaman radan kanssa. Ensin hänen ohitseen nousi tallikaveri Valtteri Bottas, sitten McLarenin Carlos Sainz.

Sainzin vauhti Mercedeksiä vastaan riitti seitsemännelle kierrokselle saakka, ja Bottas jatkoi kilpailun kärjessä 20. kierroksen alkuun asti.

Tämän jälkeen Hamilton paineli tallikaveriltaan maisemiin ja ylitti ruutulipun lopulta 25,592 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Bottasta.

Red Bullin Max Verstappen oli kolmas (+34,508).

Alfa Romeon Kimi Räikkönen aloitti kilpailun upealla tavalla nousemalla 16. ruudusta parhaimmillaan viidenneksi. Räikkösen kisavauhti oli muutenkin kohdallaan, ja hän oli maalissa 11:s.

Aikainen, koko kisan ensimmäinen varikkopysähdys tarkoitti kuitenkin sitä, ettei Räikkönen pystynyt enää kilpailun loppupuolella vastaamaan tuoreemmilla renkailla ajaneiden kilpakumppaneiden vauhtiin.

Vaikka pisteitä ei tullut, kilpailu oli ajollisesti jopa Räikkösen kauden paras. Tästä kielii myös se, että Räikkönen oli kärkisijoilla päivän paras kuljettaja -äänestyksessä.

Portugalin GP:n tulokset:

sija:kuljettaja:talli:ero: