Lewis Hamilton käänsi Schumi-ennätyksen Räikköseen – "En tiedä, tietääkö Kimi tätä"

Lewis Hamiltonille tulee jälleen yhden Michael Schumacherin F1-ennätyksen rikkomisesta ensimmäisenä mieleen Kimi Räikkönen, kun hän muistelee legendojen taistelua omina nuoruusvuosinaan.

Hamilton nousi F1-sarjaan McLarenille kaudella 2007, kun Räikkönen vaihtoi maisemaa Ferrarille. 11 vuotta myöhemmin britti on saavuttanut jo neljä maailmanmestaruutta ja 65 osakilpailuvoittoa.

Sunnuntain Ranskan GP:ssä hän ohitti jälleen yhden virstanpylvään: hän on nyt voittanut urallaan 23 maassa, mikä ylittää Michael Schumacherin aiemman ennätyksen. Lisäksi hän kasvatti jo nimissään ollutta ennätystä, kun Paul Ricardista tuli hänelle 26. rata, josta voitto on irronnut.

Kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hamiltonilta kysyttiin Schumin ennätysten rikkomisesta.

– En tiennyt sitä, joten se oli uusi asia minulle. Joka kerta, kun kuulen näistä ennätyksistä, olen vain ällistynyt Michaelista – jopa enemmän ja enemmän.

Hamilton alkoi herkistyä muistellessaan Schumacherin uraa ja tilastoja. 

– Tämä vie minut takaisin lapsuuteen, kun katsoin häntä...

Saman tien Hamiltonille tuli mieleen toinen muisto noilta ajoilta. Hän suuntasi sanansa kolmanneksi Ranskassa sijoittuneelle Kimi Räikköselle.

– En tiedä, tietääkö Kimi tätä, mutta muistan kuinka halusin kasvaessani F1-kuskiksi. Olin 13-vuotiaana McLarenilla ja pelasin aina Playstationilla F1:stä ja olin aina Kimi, Hamilton purskahti nauruun.

– Ja se on aika hullua, hän katsoi Räikköseen päin ja sai suomalaiskuskilta hymyn takaisin.

– En ollut koskaan (Juan Pablo) Montoya, olin aina Kimi. Halusin aina ajaa häntä vastaan, joten on kreisiä, miten elämä menee ja miten saat tilaisuuden työskennellä näiden legendojen kanssa. En tiedä, osaako nuori sukupolvi arvostaa sitä – ehkä osaavat, ehkä eivät, Hamilton jatkoi.

Vieressä 20-vuotias Max Verstappen piti naamansa pokerilla. Nuorta hollantilaista on useasti syytetty epäkunnioittavasta asenteesta kokeneempia kuljettajia kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat