Mika Häkkinen ihmettelee, miksi Lewis Hamiltonia halveksutaan – "Ei menestys ole vain siitä kiinni"

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton nousi F1:n kaikkien aikojen voittotilaston jaetulle kärkipaikalle sunnuntaina. Hamilton oli ykkönen Eifelin GP:ssä Saksan Nürburgringin radalla. Hänellä ja Michael Schumacherilla on koossa 91 voittoa. Hamilton on kuitenkin jatkuvasti halveksunnan kohteena. Mika Häkkinen ihmettelee tätä.

Hamilton nappasi Eifelin GP:n voiton sen jälkeen, kun edellä ajanut tallikaveri Valtteri Bottas sortui virheeseen. Hamilton kiitti, kumarsi ja paineli maisemaan. 

Sunnuntaina hän oli juhlittu hahmo voittoennätyksen myötä. Hamiltonin ylle nostetaan kuitenkin jatkuvasti yksi väite:

”Hän pärjää, koska hänellä on paras auto.”

Britti itse kävi kuumana, kun hän käsitteli F1-legendan Jackie Stewartin tuoreita kommentteja. Stewart väitti, että Hamiltonin menestyksen kulmakivi on yksinkertaisesti se, että hänellä on sarjan nopein menopeli.

F1:n kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ei lähde vähättelemään Hamiltonin saavutuksia. Päinvastoin.

– Se, miten hän napsii voittoja yksi toisensa perään 21-vuotiaasta 35-vuotiaaksi asti, ei ole mikään helppo tehtävä, Häkkinen muistuttaa Unibetin kolumnissaan.

– Tiedän, miten paljon energiaa vaatii voittaa maailmanmestaruus kahdesti. Kun lopetin F1-urani, tiesin sen olevan oikea päätös, vaikka olin vasta 33-vuotias. Ei voi sanoa, että Lewisin menestys olisi vain parhaan auton ansiota, Häkkinen näkee.

– Jatkuva voittaminen vaatii monenlaisia kykyjä. Hyvää kuntoa, ahkeruutta, keskittymiskykyä ja niin edelleen. Lewis on löytänyt oikean reseptin, Häkkinen näkee.

Häkkinen ennustaa, että Hamilton laittaa voittoennätyksen aivan uuteen uskoon.

– On vaikea edes kuvitella, että missä luvuissa mennään, kun hän lopettaa uransa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja