F1-pomolta surkuhupainen paljastus – ensimmäinen talli kertonut jo ongelmista

F1:n urheilupomon Ross Brawnin mukaan yksi sarjaan osallistuvista talleista on jo kertonut ongelmista, vaikka uusi kausi ei ole vielä edes alkanut.

F1, kansainvälinen autoliitto FIA ja sarjaan osallistuvat tallit hyväksyivät keväällä sääntömuutoksen, jonka mukaan F1-autojen kehitystyötä hidastetaan niin sanotulla polettisysteemillä. Ratkaisu on peräisin koronaviruspandemian luomasta pitkästä poikkeustilasta, jonka aikana F1-tallien tehtaat olivat kiinni. Ratkaisulla pyritään myös hillitsemään taloudellisia tappioita.

F1-tallit saavat nyt tehdä vain pieniä muutoksia autoihin.

F1:n urheilupomon Ross Brawnin mukaan muutoksen suurin ongelma liittyi moottoreihin – erityisesti siihen, että yksi talleista vaihtaa toimittajaansa kaudelle 2021. Tällä Brawn viittasi McLareniin, joka käyttää jatkossa Renaultin sijaan Mercedeksen voimalähteitä.

– Emme voi kieltää McLarenia tekemästä tuota muutosta, joten meidän piti löytää ratkaisu, jonka myötä muutos oli mahdollinen, Brawn sanoi Motorsport-Total.com:n haastattelussa.

Nyt tallit saavat tehdä kaksi moottorimuutosta kauden aikana. Tämän myötä esimerkiksi Mercedes voi reagoida mahdollisiin ongelmiin.

Brawnin mukaan ensimmäiset tahot ovat jo ilmoittaneet vaikeuksista.

– Yksi talli on ehtinyt jo raportoida jäähdytysongelmista, mitä heillä on autojensa kanssa. He eivät voi ajaa tuon ongelman kanssa seuraavia kahta kautta, Brawn sanoi ja viittasi muutamien muutosten mahdollisuuteen.

– Tämä on hyvä kompromissi, Brawn vakuutteli.

Lue myös:

    Uusimmat