Lewis Hamilton epäuskoinen MM-saumastaan Meksikossa – syinä Valtteri Bottas ja Ferrari

F1-live: Formuloiden isoimmat puheenaiheet Meksikon GP:n alla 15:58

Valtteri Bottaksen iskuvalmius kauden lopun kisoissa tarkoittaa, ettei Lewis Hamilton usko varmistavansa kuudetta mestaruuttaan vielä hetkeen.

Hamilton johtaa 64 pisteellä Bottasta ennen kauden neljää viimeistä osakilpailua. Hän voisi teoriassa varmistaa MM-tittelinsä jo tulevana viikonloppuna Meksikossa, jos onnistuu tekemään vielä 14 pistettä suuremman etumatkan suomalaiseen.

Tähän Hamilton ei kuitenkaan usko.

– Minulle ei ole koskaan ollut tärkeää hoputtaa asioita, Hamilton sanoo Motorsport.comin mukaan.

– Valtteri on ajanut hyvin koko vuoden, on tehnyt nyt hyvää työtä ja mitä todennäköisimmin tekee myös erittäin varmaa työtä seuraavissakin kisoissa, joten taistelu jatkuu.

Edellisissä F1-kisoissa varsinkin aika-ajovauhdissa omassa kastissaan ollut Ferrari on Hamiltonin mukaan liian kova pala haastettavaksi Meksikon radan pitkillä suorilla.

Kuudennen kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruutensa varmistanut Mercedes on onnistunut viemään Ferrarilta isoja pistepotteja edellisissä kisoissa Venäjällä ja Japanissa, mutta puhtaan vauhdin osalta italialaistiimi on edelleen hallinnut tapahtumia.

Meksikon korkeassa ilmanalassa ja pitkillä suorilla Ferrarilta odotetaan jälleen hurjaa menoa.

– Toivon parempaa viikonloppua, mutta luulen, että Ferrarien lyömisestä tulee erittäin hankalaa noilla pitkillä suorilla, Hamilton arvelee.

– Meillä ei ole mitään toivoa päästä ohi niillä suorilla, se on varmaa. Mutta vaikka katsoisit muita talleja, niin McLaren kehittää melkoista vauhtia suorille, samoin Red Bull, joten siitä tulee varmaankin vaikeaa.

– En usko, että se tapahtuu Meksikossa. Uskon, että taistelemme vielä muutamat hyvät kisat, Hamilton palaa MM-tilanteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat