Lewis Hamilton ei tiennyt alkuunkaan Valtteri Bottaksen yllätystempusta – suomalainen oli jo saanut kuulla muuta

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas järjesteli omaa pientä hämmennystä Hollannin GP:n loppuhetkille, kun hän täräytti kisan nopeimman kierroksen Mercedeksen kiellosta huolimatta. Lewis Hamiltonin mukaan hän ei tiennyt koko asiasta.

Bottas pysähtyi Hollannin GP:n loppuhetkillä, minkä myötä hän sai käyttöönsä pehmeän seoksen renkaat. Mercedes kuitenkin varoitteli, ettei hän saa ajaa niillä kisan nopeinta kierrosta, koska se oli siinä vaiheessa Lewis Hamiltonin hallussa.

Mercedes halusi varmistaa, että kuljettajien MM-taistoa käyvä Hamilton saa lisäpisteen mukaansa.

Mercedes painotti viestiä kahden eri tahon voimin. Saksalaistallin strategiapäällikkö James Vowles toisti vielä viestin varikkopysähdyksen jälkeen.

Bottas yllätti, kun hän latasi kisan nopeimman kierroksen kielloista huolimatta.

Taustalla oli pienimuotoinen tietokatkos.

– Tiesin, että Lewis pysähtyisi samalla tavalla. Joten riittävä hidastelu viimeisellä sektorilla varmistaisi sen, että hän saa nopeimman kierroksen. Eli ei mitään draamaa, Bottas selitteli kisan jälkeen.

Hamilton sen sijaan ei tiennyt Bottaksen tempusta. Britin mukaan hänellä ei ollut ”mitään tietoa” siitä, että Bottas oli tykittänyt nopeimman kierroksen.

– Jos Valtteri olisi napannut sen, se olisi ollut hyvä juttu. Koska loppujen lopuksi piste olisi tullut meille, Hamilton totesi tyynesti.

– En tiennyt yhtään, että Valtteri pysähtyi. Olin täysin tietämätön siitä. Päätin itse, että pysähdyn vielä uudelleen, jotta voisin tavoitella lisäpistettä. Tein niin, kaikki hyvin, Hamilton jatkoi.

Britti nappasi lisäpisteen, kun hän täräytti nopeimman noteerauksen kisan viimeisellä kierroksella. Näin ollen hän nappasi mukaansa 19 MM-pistettä. 

Red Bullin Max Verstappen nousi kuitenkin voittonsa myötä kuljettajien MM-taulukon kärkeen. Hänellä on nyt kolmen pisteen kaula Hamiltoniin.

Lue myös:

    Uusimmat