Nico Rosberg hämmästyi Valtteri Bottaksen tempusta – "Ei, et voi tehdä noin"

F1-maailmanmestari Nico Rosberg ihmetteli Valtteri Bottaksen toimintaa sunnuntain Hollannin GP:ssä. Rosberg ei ymmärtänyt sitä, miksi Bottas päätti napata kisan nopeimman kierroksen Lewis Hamiltonilta kilpailun loppuhetkillä.

Mercedes oli viestittänyt Bottakselle useaan kertaan siitä, että tämä ei saa tavoitella nopeinta kierrosta varikkopysähdyksensä jälkeen. Mercedes yritti varmistaa, että kuljettajien MM-taistoa käyvä Hamilton pitää ylimääräisen pisteen itselleen.

Pysähdyksensä jälkeen Bottas tuli ja paukutti pohjanoteerauksen.

Se sai F1-maailmanmestarin Nico Rosbergin näkemään punaista.

– Yksi piste ei merkkaa Valtterille mitään. Tuollaisella toiminnalla luo vain isoja ongelmia, Rosberg murisi Sky Sportsin lähetyksessä.

– Vaikka hän hidasti viimeisellä sektorilla, hän nappasi silti nopeimman kierroksen itselleen. Jo se oli huono juttu. Sekosimme TV-tiloissa. Valtteri, ei, et voi tehdä noin, Rosberg hämmästeli.

Hamilton otti nopeimman kierroksen takaisin itselleen oman varikkopysähdyksensä jälkeen. Tämän myötä Hamilton nappasi lisäpisteen mukaansa Hollannin kisasta.

Red Bullin Max Verstappen oli kisan ykkönen, Hamilton toinen ja Valtteri Bottas kolmas. Verstappen nousi voiton myötä kuljettajien MM-taulukon kärkeen.

Lue myös:

    Uusimmat