Lewis Hamilton autokokoelmansa helmestä: "Kaunis, mutta muuten täyttä roskaa" – avautui myös suhteestaan autoihin

Valtteri Bottaksen uniikki MV Agusta Brutale 800 1:45

Autot ovat nelinkertaiselle F1-maailmanmestarille intohimo, sijoituskohde ja päivätyö. Mutta eivät koko elämä.

Pääkuvan video

Valtteri Bottaksen uniikki MV Agusta Brutale 800

Mercedeksen F1-tähti Lewis Hamilton on tunnettu leveästä elämäntyylistään. Hamiltonin omaisuudeksi on arvioitu noin 180 miljoonaa euroa, joten se, että hänen tallistaan löytyy lukuisia superautoja, ei ole mikään yllätys.

– En tiedä mitään viineistä tai taiteesta, mutta tunnen autot, Hamilton sanoo Timesin haastattelussa.

Vaikuttava autokokoelma

33-vuotiaalla Hamiltonilla on asunnot sekä Monacossa että Los Angelesissa. Hänen tallistaan voi bongata muun muassa kaksi alkuperäistä Shelby Cobraa, vuosimallin 1967 Shelby Mustang GT500:n, Ferrari 599 SA Apertan, kaksi LaFerraria, McLaren P1:n sekä Pagani Zonda 760:n. Kokoelma on täydentymässä F1-teknologiaa sisältävällä Mercedes-AMG:n Project One -hyperautolla.

Hamiltonin autot eivät kuitenkaan saa tasapuolista ulkoilutusta osakseen.

– Zonda on aivan hirveä ajettava, Hamilton kertoo.

– Se on kaikista autoistani parhaimman kuuloinen, mutta ajettavuudeltaan huonoin.

Kehuja ei Hamiltonilta liikene myöskään Shelby GT500:lle, jolla hän ei omien sanojensa mukaan aja koskaan.

– Kaunis auto, mutta muuten täyttä roskaa.

Hamilton saattaa jopa nauttia autoista enemmän kuin itse ajamisesta. Hän kertoo, ettei ole edes harkinnut 24-tuntisiin kestävyyskisoihin osallistumista monista kollegoistaan poiketen. 

– Pidän ajamisesta, mutta en halua istua autossa paria tuntia pidempään kerralla.

Radan ulkopuolella hän kertookin nauttivansa myös takapenkillä istumisesta joko Mercedes-Maybach S600:ssa, Mercedes-Benz GL 63 AMG:ssä tai Cadillac Escaladessa.

Mersu-kuski haaveilee Ferrarista

Nelinkertainen F1-maailmanmestari tietää autojensa arvon. Hän voisi helposti moninkertaistaa niihin upottamansa miljoonat, mutta ei aio tehdä sitä.

– Ne ovat lapsiani, taideteoksiani. Olen työskennellyt niiden eteen kovasti.

Mittariin kertyneet kilometrit vaikuttavat harvinaisten urheiluautojen arvoon samalla tavalla kuin muihinkin autoihin. Siitä syystä Hamilton turvautuu hieman erikoisiin keinoihin pitääkseen autojensa kilometrit kurissa. Aina, kun hän on saanut ratin takana istumisesta tarpeekseen, soittaa hän paikalle kaverinsa hinausautoineen, ja urheiluauto palaa takaisin kotiin sen lavalla. Taannoin uutisoitiinkin Hamiltonin LaFerrarin hajonneen Malibussa, mutta todellisuudessa F1-tähti vain oli saanut ajamisesta sillä kertaa tarpeekseen. 

Hamiltonin ensimmäinen auto oli käytetty Mini Cooper, jonka hän hankki saatuaan ajokortin vuonna 2002. Hän haaveilee vuoden 1958 Ferrari 250GT California Spyderista, josta saa tänä päivänä pulittaa reilusti yli 10 miljoonaa euroa.

– Sitten kun jään eläkkeelle, haluan ajaa juuri sillä autolla.

Lue myös:

    Uusimmat