Mainos

Leveä vai kapea asento? Näin jalkojesi pitäisi olla kyykätessäsi

Kyykky on perusliike, jonka avulla harjoitat tehokkaasti jalkojesi suuria lihaksia. Mutta tiedätkö, kuinka leveällä jalkojesi tulee olla kyykätessä?

Kyykky on monelle tuttu liike niin kuntosalilta kuin jumpistakin. Vaikka asennon leveys vaikuttaa todella paljon lopputulokseen, moni tyytyy suorittamaan liikkeen aina samalla tavalla. 

Men’s Health -lehden fitness-asiantuntija BJ Gabbourin mukaan jalkojen asennon tulisi riippua täysin siitä, mitä lihaksia halutaan harjoittaa.

Jos haluat jakaa työn tasaisesti koko alavartalolle, jalkojesi tulee olla hieman hartialinjaasi leveämmällä. Jos siirrät jalkojasi lähemmäksi toisiaan, painopiste siirtyy nelipäiselle reisilihakselle eli etureiteen. Leveässä kyykyssä liike kohdistuu puolestaan sisä- ja takareisiin sekä pakaroihin. 

Kehitä jalkojen lihaksiasi monipuolisesti 

Jos haluat saada vahvat ja muodokkaat jalat, sinun ei kannata siis tyytyä vain yhteen kyykkyasentoon, vaan harjoittaa näitä kaikkia kolmea. Seuraava treenivinkki harjoittaa jalkojasi aivan uudella tavalla.

Tee 10 toistoa jalat melko lähellä toisiaan. Lepää 10–20 sekuntia.

Tee 10 toistoa jalat hieman hartialinjan tasoa leveämmässä asennossa. Lepää 10–20 sekuntia.

Tee 10 toistoa leveässä haara-asennossa. Lepää minuutin ajan.

Toista 3–5 kierrosta.

Tekniikka on avainasemassa kyykkyjä tehdessä. Jos oma tekniikka mietityttää, katso videolta Mailis Penttilän vinkit oikeanlaiseen kyykkyasentoon.

1:46

Lähde: Men’s Health 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.