Mainos

Lepakkoliigalle kovia rangaistuksia

Niin kutsutun Lepakkoliigan jäseniä on tuomittu koviin rangaistuksiin mm. huumerikoksista Vantaan käräjäoikeudessa. Oikeus jakoi ehdottomia tai ehdollisia rangaistuksia kaikkiaan 14 syytetylle.

Vantaan käräjäoikeus osoitti kahdeksalle miehelle 4-10 vuoden vankeusrangaistuksiin. Loput kuusi syytettyä saivat eripituiset ehdolliset tai ehdottomat vankeusrangaistukset. Osa syytteistä hylättiin. Käräjäoikeuden mukaan ryhmä on harjoittanut laajamittaista huumekauppaa Etelä-Suomessa.

Huumeita ostettiin Virosta. Käräjäoikeuden mukaan kuusi ryhmän jäsentä piti hallussaan ja levitti noin 60 kiloa hasista, 10 kiloa marihuanaa, 5 kiloa amfetamiinia ja 5000 kappaletta ekstaasitabletteja. Tuomioita tuli myös törkeistä ampuma-aserikoksista, kätkemisrikoksista ja räjähderikoksista.

Syytteet koskivat aikaa syksystä 2001 kesäkuuhun 2003, jolloin poliisi otti kiinni epäiltyjä ja teki kotietsintöjä. Käräjäoikeus perusteli ankaria rangaistuksia sillä, että osalla toiminta oli erityisen suunnitelmallista, pitkäkestoista ja liiketoimimaista. Lisäksi neljä vastaajaa oli pitänyt hallussaan erittäin vaarallisia ampuma-aseita.

Käräjäoikeuden mukaan ryhmä oli järjestäytynyt sekä toimintatavoiltaan että johtosuhteiltaan. Jäsenten tunnuksena on oikeaan peukaloon tatuoitu lepakko ja käskyvaltasuhteista kertovat lepakkotatuointiin lisätyt sakarat. Kaikki vastaajat eivät ole kuuluneet Lepakkoliigaan.

Seitsemän tuomittua määrättiin yhteisvastuullisesti reilun 100 000 euron korvauksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.