Lepäävätkö Pelicansin CHL-haaveet yhden miehen hartioilla? Antero Mertaranta nostaa esiin suuren ongelman – "Ilman häntä paketti olisi vielä pahemmin sekaisin"

Pelicansin jatkohaaveet CHL:ssä ovat vielä täysin saavutettavissa. Antero Mertaranta nostaa esiin kuitenkin joukkueen sisällä vallitsevan ongelman, joka saattaa vesittää lahtelaisten haaveet lopullisesti.

Pelicans aloitti ensimmäisen kautensa CHL:ssä pelaamalla kaksi tasaista ottelua niin Lausannea kuin Trineciakin vastaan. Pelicansin käteen jäi neljästä ottelusta vain yksi voitto ja viisi pistettä. Tasaisessa D-lohkossa kaikki jatkopaikat ovat kuitenkin vielä täysin auki.

Kolmannella sijalla majaileva Pelicans kohtaa valkovenäläisen Yunost Minskin vielä kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen pelataan Lahdessa, joten voiton merkitys on entistä suurempi, koska vierasottelut ovat aina haastavia.

– Se on ehdottoman tärkeä peli, koska Lausanne ja Trinec pelaavat toisiaan vastaan. Kotona Pelicansin pitää voittaa se ottelu, Mertaranta painottaa Urheiluextrassa.

Vaikka CHL:ssä mitään ei ole vielä menetettykään, näkee Mertaranta Pelicansin viimeaikaisissa otteissa kuitenkin suuren uhkakuvan. SM-liigassa Pelicansin peli on ailahdellut viime otteluiden aikana valtavasti.

– Jos otetaan perspektiiviä parin viime viikon aikaisiin suorituksiin, niin siellä on valtavia heilahteluita joukkueen pelissä. Yksi suurimpia ongelmia on se, että kokoonpanossa on hirvittävä rotaatio. Pelaajat ei pelin aikanakaan tiedä, kenenkään kanssa tulee seuraavan vaihdon pelaamaan. Pelko on läsnä hyvin voimakkaasti, Mertaranta toteaa.

Yksi Pelicansin joukkueen kulmakivistä on upeasti kautensa aloittanut maalivahti Tomi Karhunen. Pelicansin jatkohaaveet nojaavatkin Mertarannan mukaan vahvasti Karhuseen.

– Ilman Tomi Karhusta olisi paketti vielä pahemmin sekaisin, Mertaranta sanoo.

Pelicans kohtaa Yunost Minskin kotonaan keskiviikkona. Ottelua voi seurata suorana C More Sport 1 -kanavalta sekä cmore.fi-suoratoistopalvelusta keskiviikkona kello 18.50 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat