Leo saapuu Salkkareihin sekoittamaan pakkaa – rooliin hyppäävä Aron Syrjä kertoo hahmosta: "…sitten rupeaa tapahtumaan"

1:03
Miten Salkkarit-tähti Aron Syrjä sovittaa lukio-opinnot ja näyttelijäntyön yhteen?

Salatut elämät -sarjassa nähdään uusi hahmo, kun Pihlajakadulle pelmahtaa yllättäen Aron Syrjän tähdittämä Leo.

Salatuissa elämissä nähdään uusi hahmo, kun Jere Sievisen Leo-poika saapuu yllättäen etsimään isäänsä Pihlajakadun sykkeestä. Leon roolia näyttelee 17-vuotias lukio-opiskelija Aron Syrjä.

Syrjä kertoo MTV Uutisille hyppäävänsä tähdittämään suosikkisarjaa hyvissä tunnelmissa. Hän ei sarjaan hakiessaan odottanut, että saisi kyseisen roolin.

– Sitten kun tuli soitto, että hei, me haluttaisiin sut mukaan Salkkareihin, niin olihan se aika iso juttu ja positiivinen yllätys. Hyvillä fiiliksillä lähden, hän kertoo.

Syrjä kuvailee roolihahmonsa Leon olevan hieman ujo, mutta pohjimmiltaan itsevarma teini. Hieman pahan pojan vikaakin on Syrjän mukaan aistittavissa, sillä Leo haluaa aina uhmata sääntöjä ja väittää vastaan.

– Leo on aika semmoinen, en haluaisi sanoa perusteini, mutta on se aika semmoinen perusteini kuitenkin, hän naurahtaa.

Syrjän mukaan Leo saapuu Pihlajakadulle yllättävissä tunnelmissa. Koko hahmosta ei ole puhuttu aikaisemmin sarjassa halaistua sanaa.

– Kun tulee porukka tutuksi niin sitten rupeaa tapahtumaan, hän vihjaa.

Nuori näyttelijä on mielestään onnistunut luomaan Leosta kiinnostavan hahmon, jota on mukava näytellä.

–  Olen myös saanut paljon palautetta muilta näyttelijöiltä ja työryhmältä, että hekin ovat olleet tyytyväisiä. Se on aina mahtava kuulla, että joku muukin tykkää duunista, mitä tekee.

Syrjä kertoo saaneensa kokeneemmilta Salkkarit-näyttelijöiltä hyviä vinkkejä liittyen esimerkiksi käsikirjoituksiin ja itse näyttelemiseen. Hän pitää erityisen arvokkaana kollegan antamaa vinkkiä siitä, että ympärille kannattaa rakentaa turvaverkko, jonka ihmisiltä voi aina kysyä apua.

– (Vinkkejä) tulee sieltä täältä vaikkei pyytäisikään, mikä on mielestäni tosi mahtava juttu, että täällä on niin, että porukka auttaa toisiaan ja on valmiina antamaan vinkkejä, hän hehkuttaa.

Syrjän mielestä uudessa roolissa jännittävintä on se, miten suuri sarja on kyseessä.

– Kameranäytteleminen itsessään ei ole mikään uusi juttu minulle, mutta oikeastaan juuri se, että tämä on oikeasti yksi Suomen isoimpia sarjoja, se on aika iso juttu, hän pohtii.

Syrjä suhtautuu ohjelman tuomaan julkisuuteen ainakin toistaiseksi rennolla otteella. Hän kertoo pohtineensa hieman etukäteen esimerkiksi sitä, mitä asioita kannattaa pitää henkilökohtaisena.

– Mutta se tulee ehkä enemmän sen ajan kysymyksenä, kun (tämä) tulee julki, että tykkääkö porukka edes yhtään Leosta tai kiinnostaako ihmisiä yhtään minun tekemiseni Salkkareiden ulkopuolella, hän toteaa.

Syrjä aloitti kameran edessä näyttelemisen vuonna 2019. Hän on esiintynyt muutamissa sarjoissa, elokuvissa, mainoksissa ja avustajarooleissa.

Salatut elämät arkisin klo 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja