Salkkarit-hahmo jättää hyvästit Pihlajakadulle – näyttelijä paljastaa lähtönsä syyn

Miten Salkkarit-tähti Aron Syrjä sovittaa lukio-opinnot ja näyttelijäntyön yhteen? 1:03
Aron Syrjä kertoi aikaisemmin MTV Uutisille, miten hän sovittaa lukio-opinnot ja näyttelijäntyön yhteen?

Aron Syrjä ja tämän esittämä Leo jättävät Pihlajakadulle hyvästit.

Salatut elämät -sarjaan tupsahti alkuvuonna 2022 uusi hahmo, kun näyttelijä Aron Syrjän, 18, esittämä Leo saapui etsimään isäänsä Jere Sievistä (Aku Sipola) Pihlajakadulta. Isä ja poika lähtivät jo kertaalleen yhdessä sarjasta, mutta Leo palasi uudelleen ruutuun syksyllä esitetyissä jaksoissa.

Nyt Leon ja tämän näyttelijän on kuitenkin tullut aika jättää hyvästit Pihlajakadulle. Leoa näyttelevä Syrjä kertoo lähtönsä taustalla olevan useampia syitä.

– Minulla tulee keväällä ylioppilaskirjoituksia, ja mietin, että on hyvä panostaa niihin. Sitten minulla tulee kesällä todennäköisesti myös intti vastaan, ja sen takia on ehkä hyvä aika lähteä, hän valottaa.

Noin vuoden verran Salkkareita tähdittänyt näyttelijä sanoo lähtevänsä sarjasta haikein, mutta myös hyvin tunnelmin.

– Minä kuitenkin tykkään muutoksesta. Minusta tuntuu, että muutos on tärkeä osa elämää. Siinä kehittyy ihmisenä, hän sanoo.

Leo saapui alun perin Pihlajakadulle ryminällä. Hahmo hiippaili majatalossa, jossa säikähtänyt Cindy kolkkasi hänet lampunjalalla. Syrjä nimeää hahmonsa saapumisen Pihlajakadulle yhdeksi mieleenpainuvimmaksi kohtauksekseen. Lisäksi kertoo pitäneensä erityisen paljon kaikista niistä kohtauksista, joita hän tähditti Aku Sipolan kanssa.

– Se oli tämmöistä isä-poika-suhdetta. Sitä oli kiva näytellä, hän sanoo.

Haastavinta Leon roolissa on puolestaan ollut Syrjän mukaan se, että hänen on täytynyt näytellä asioita, joita hän ei henkilökohtaisesti tekisi. Tällaisia ovat olleet muun muassa hahmon kannabiskokeilut ja varastelut.

– Toisaalta ihan hauskaa, mutta vähän haastavaa kuitenkin, hän toteaa.

Nuorukainen kertoo saaneensa Salatuista elämistä eväitä näyttelijänuralleen. Opettavaista on ollut Syrjän mukaan etenkin se, kun hän on päässyt seuraamaan Salkkarit-konkareiden työskentelytapoja.

Syrjän suunnitelmana on ottaa nyt hetken aikaa rennosti.

– Olen kelaillut, että tulee olemaan aika jännää. Salkkareihin on kuitenkin kulunut aika paljon aikaa aina viikoittain koulun jälkeen, hän kertoo.

Salatut elämät arkisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat