Leo Komarovilla hyppy tuntemattomaan – taustoittaa MTV Sportille, miksi teki uuden pitkän NHL-diilin

1:58

Leo Komarov teki heinäkuun alussa neljän vuoden mittaisen sopimuksen jääkiekon NHL-seura New York Islandersin kanssa. Stanley Cupin voittanut uusi päävalmentaja sekä tuttu general manager luovat hyökkääjälle uskoa tulevaan.

Komarovin taival Toronto Maple Leafsissa jäi viiden kauden mittaiseksi. Kolmella edellisellä kaudella hän uurasti varakapteenin A-kirjain rinnassaan.

– Paljon ystäviä jäi Torontoon, mutta tosi hyvillä odotuksilla siirryn Islandersiin. Vähän erilaista hommaa on tiedossa. Tavallaan tämä on uusi startti, 31-vuotias hyökkääjä luonnehtii MTV Sportille.

Komarov on uurastanut NHL:ssä 327 runkosarjapeliä ja 15 pudotuspeliottelua. Lisää on luvassa uudessa osoitteessa, kun hän solmi New York Islandersin kanssa yhteensä 12 miljoonan dollarin eli vajaan 10,3 miljoonan euron arvoisen nelivuotisen sopimuksen. Komarov teki diilin rajoittamattomana vapaana agenttina.

Islanders kääntämään lehteä

New York Islandersissa pyritään kääntämään lehteä, kun Lou Lamoriello on aloittanut uutena general managerina. Uusi päävalmentaja on Washington Capitalsissa Stanley Cupin päättyneellä kaudella voittanut Barry Trotz.

Mikä sai Komarovin uskomaan, että Islandersin kanssa kannattaa raapustaa nelivuotinen sopimus?

– Lou Lamoriello oli kanssani Torontossa kolme vuotta. Sen kanssa on asiat tosi hyvin. Muutama päivä ennen diiliä puhuin hänen kanssaan, Komarov taustoittaa.

– Trotz tulee Stanley Cup -voittajan koutsiksi, sekin auttoi, hyökkääjä lisää.

Islanders koki myös merkittävän menetyksen, kun supertähti John Tavares vaihtaa osoitetta päinvastoin Komarovin kanssa ja siirtyy Torontoon.

– Tavares on iso menetys meille, Komarov myöntää.

Kahdella viime kaudella Islanders ei ole päässyt pudotuspeleihin. Mitä nyt on realistista odottaa?

– En ole hirveästi vielä katsonut pelureita, mutta eihän sitä ikinä tiedä, mitä tapahtuu. Esimerkiksi kun katsoo Vegasin tarinaa viime kaudelta. Toivottavasti menee hyvin, Komarov päättää.

Katso myös Komarovin Tulosruutu-haastattelu ennnen juhannusta:

2:02

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja