Leo Komarov palasi KHL-kaukaloon ryminällä, unelma olympialaisista elää vahvana – "En voi sanoa, oliko päätökseni oikea"

NHL-kaukalot jättänyt Leo Komarov palasi keskiviikkona KHL-askiin itselleen ominaiselle tyylillä. Olympialaisiin tähtäävä Komarov haluaa keskittyä SKA:ssa vain pelaamiseen.

Komarov purki hiljattain sopimuksensa NHL-seura New York Islandersin kanssa ja hyppäsi KHL-jätti Pietarin SKA:n riveihin. Komarov pelasi keskiviikkona ensimmäisen ottelunsa uuden seuransa riveissä. Suomalainen jätti heti jälkensä kaukaloon merkkauttamalla peräti 11 taklausta.

– Tällä tavalla minä pelaan. Saavuin kuitenkin sunnuntaina ja tunnen vielä aikaeron vaikutuksia kehossani, Komarov kertoo SKA:n sivuilla.

34-vuotias Komarov on aiemmin edustanut KHL:ssä vain Dynamo Moskovaa, mutta tällä kertaa osoitteeksi valikoitui toisen suurkaupungin ylpeys, Pietarin SKA. Perhesyyt vaikuttivat suurella tavalla Komarovin seuravalintaan.

– Minulla on perhe ja kaksi lasta Suomessa, joka on lähellä Pietaria. Voin käydä vapaapäivinä siellä. Lisäksi tiesin, että SKA:lla on fantastiset puitteet. Suhteeni Dynamo Moskovaan ei muutu, mutta haluan pelata jääkiekkoa ja olla lähempänä perhettäni. Toivottavasti he voivat pian matkustaa Pietariin, Komarov kertoo.

Komarov pelasi NHL:ssä 491 ottelua. Kaudesta 2018-19 Islandersia edustanut työmyyrä nousi joukkueessaan merkittävään ja arvostettuun rooliin niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Komarov myöntää, että lopullinen päätös lähteä oli vaikea.

– En voi sanoa, oliko päätökseni oikea, mutta minun on pelattava. Haluan olla parhaimmillani ennen olympialaisia, koska unelmoin siinä turnauksessa pelaamisesta, Komarov sanoo.

Konkarihyökkääjä pelasi tällä kaudella vain yhden NHL-ottelun, eikä hänelle löydetty tilaa Islandersin pelaavasta kokoonpanosta. Komarov ei kuitenkaan kanna kaunaa entistä seuraansa kohtaan.

– He sanoivat sen johtuvan palkkakatosta. Toisaalta en ehkä vain kuulunut heidän suunnitelmiinsa. En ole loukkaantunut siitä. Tämä on bisnestä.

Lue myös:

    Uusimmat