Mainos

Lentoyhtiöiden valtiontakuita jatkettiin

Valtioneuvosto on jatkanut jälleen lentoyhtiöiden valtiontakuita. Uusi takuu on voimassa kahden kuukauden ajan.

Lentoyhtiöiden valtiontakuita jatketaan ainakin toukokuun loppuun. Valtioneuvosto päätti ylimääräisessä istunnossaan tänään takuiden jatkamisesta kahdella kuukaudella.

Eduskunta antoi viime viikolla uuden suostumuksen lentoyhtiöille myönnettävistä takuista. Eduskunnan päätös on voimassa syyskuun loppuun. Aiemmilla valtuuksilla valtioneuvosto antoi takuut kuukaudeksi kerrallaan.

Ennen valtioneuvoston istuntoa eduskunnan suostumus oli esillä presidentin esittelyssä. Tasavallan presidentti määräsi muodollisesti eduskunnan suostumuksen kirjattavaksi pöytäkirjaan.

Valtiontakuut otettiin käyttöön syyskuisten terrori-iskujen jälkeen, kun lentoyhtiöille ei ollut enää tarjolla normaalihintaisia vakuutuksia. Lentoliikenteen tilanne on jatkunut vaikeana, eikä markkinoilta ole vieläkään saatavilla sota- ja terrori-iskuvakuutuksia kaupallisen lentoliikennetoiminnan mahdollistavilla ehdoilla.

Syksyllä EU:ssa hyväksyttiin valtiontakuiden antaminen. Viime viikolla EU:n valtiovarainministeriöt suosittivat takuidenjatkamista kahdella kuukaudella. Asiaan palataan toukokuussa.

Entiseen tapaan takuu on voimassa miljardiin dollariin vahinkoa kohden. Takuu on maksullinen, ja siitä arvioidaan kertyvän valtion kassaan noin 400 000 euroa kuukaudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.