Mainos

Lentoyhtiö Norwegian laajentaa toimintaa Suomessa

Lentoyhtiö Norwegian laajentaa huomattavasti toimintaansa Suomessa. Norwegian ryhtyy liikennöimään kahdella kotimaanreitillä Suomessa ja lisää Helsinki-Vantaalta lähtevien kansainvälisten reittien määrän kahdesta yhteentoista.

Kotimaassa Norwegian alkaa lentää pohjoiseen Ouluun ja Rovaniemelle. Ouluun lennetään neljä kertaa päivässä ja Rovaniemelle kerran.

Yhtiö avaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle lentoliikenteen solmukohdan. Viime keväänä Suomessa aloittanut Norwegian lentää ensi vuonna reittejä Helsingistä Kööpenhaminaan, Malagaan, Nizzaan, Kreetalle, Roomaan, Barcelonaan, Lontooseen ja Alicanteen. Tällä hetkellä Norwegian lentää Helsingistä Osloon ja Tukholmaan.

Helsinkiin sijoitetaan myös kolme uutta Boeing 737-800 -lentokonetta, kertoo toimitusjohtaja Björn Kjos.

- Analyysimme mukaan Suomen markkinoilla on ollut paljon kallishintaisia toimijoita, ja liikennettä voisi olla paljon enemmän, jos hinnat olisivat alhaisemmat. Tarkoituksemme on saada liikkeelle uusia matkustajia, kaupallinen johtaja Daniel Skjeldam sanoo.

Markkinoiden kasvattamisen Norwegian aloittaa hintasodalla. Lipunmyynti lennoille Ouluun, Rovaniemelle, Kööpenhaminaan ja Lontooseen alkaa 29 eurosta ja muihin kohteisiin 59 eurosta. Kaikkia lippuja yhtiö ei tietenkään myy näillä hinnoilla, mutta Skjeldam lupasi keskihintojen pysyvän "järkevinä".

Norwegian tuo halpalentomatkailuun myös lisää jalkatilaa. Toimitusjohtaja Kjos korostaa Norwegianin eroavan useimmista muista halpalentoyhtiöistä tarjoamalla enemmän jalkatilaa kuin kilpailijoilla, langattoman lähiverkon ja tunnelmavalaistuksen. Norwegian myös lentää yleensä kohdekaupunkien pääkentille.

Norwegian on yksi Euroopan suurimmista halpalentoyhtiöistä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.