Lentosotamiehen törttöily johti tuomioon: Otti nokkaunia vartiossa ja pahoinpiteli alikersanttia pitsan tähden

Miten jaksaa varusmiespalveluksessa? 7:11

Lentosotamies tuomittiin sakkorangaistukseen muun muassa kesken vartiotehtävän otettujen nokosten vuoksi.

Video yllä: Huomenta Suomessa on keskusteltu varusmiesten jaksamisesta.

Mies oli nukkunut Siilinjärvellä tulivartiotehtävässä Ruska-harjoituksessa. Saman vuorokauden aikana nukkumatti yllätti miehen myös kulunvalvontapaikalla.

Riiteli pitsoista ja lähti luvatta syömään

Päivä oli rikosoikeudellisesti tapahtumarikas, sillä mies päätyi myös tönäisemään alikersanttia. Lentosotamiehen ja alikersantin välille oli tullut ”suusannallista kopua ruokailussa nautittavien pitsojen määrästä”, joka oli lopulta johtanut alikersantin tönäisemiseen.

Töppäily jatkui kuun lopussa, kun mies keskeytti hänelle määrätyn kamiinan huoltotehtävän lähteäkseen luvatta ruokailemaan varuskuntalavintolaan maastoruokailun sijaan. Kamiina jäi suojauskomppanian takapihan alueelle.

Vetosi pakkotilaan

Mies kiisti nukkuneensa vartiossa, mutta todistajalausuntojen perusteella oikeus katsoi miehen syyllistyneen vartiorikokseen ja lievään vartiorikokseen.

Luvattomassa ruokailussa mies vetosi taas moottorimarssin aiheuttamaan ”pakkotilaan”. Oikeuden mukaan pakkotilasta ei ollut kysymys, sillä mies ei palannut kamiinaa puhdistamaan pakkotilan päätyttyä.

Mies sai 25 päiväsakon rangaistuksen vartiorikoksesta, lievästä vartiorikoksesta, lievästä pahoinpitelystä, ja kahdesta lievästä palvelurikoksesta. Miehen tuloilla maksettavaa tuli 475 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat