Lentoturvallisuudesta vastannut aliupseeri oli kännissä töissä – oikeus mätkäisi sakot ja piti tekoa erittäin moitittavana

Karjalan lennostossa aliupseerina lentoturvallisuustehtävissä työskennellyt mies on tuomittu Kainuun käräjäoikeudessa ilmaliikennejuopumuksesta ja palvelusrikoksesta sakkoihin.

Työpari oli huomannut aliupseerin muuttuneen olemuksen viime joulukuussa. Aliupseeri oli työparinsa mukaan käyttäytynyt hilpeästi, joutunut silmin nähden keskittymään paperille kirjoittamiseen ja hänen katseensa oli harhaillut.

Kaksikko oli valmistellut kaksi konetta lennolle keskipäivän tuntumassa.

Myöhemmin työpari oli nähnyt, kuinka aliupseeri oli kaatanut olutta mukiin. Hän oli soittanut havainnoista esimiehelleen, joka oli puuttunut tilanteeseen.

Myös muiden todistajien mukaan mies oli ollut silmin nähden päihtynyt. Yksi heistä oli tavannut aliupseerin makoilemasta pukuhuoneen sohvalta.

1,2 promillea

Aliupseeri oli myöntänyt juoneensa alkoholia työpäivän aikana, ja virkapaikalta löytyikin tyhjiä tölkkejä. 

Hänet oli passitettu kotiinsa, missä mies oli sanojensa mukaan juonut vielä kuusi tölkkiä lisää olutta. THL:n verikoelausunnon mukaan miehen veressä oli alkuillasta tehdyn mittauksen mukaan ollut 1,2 promillea alkoholia.

Käräjäoikeus katsoi, että 37-vuotiaan miehen toiminta oli ollut erityisen moitittavaa, koska hän oli tietoinen ilmailun turvallisuuskulttuurista ja alkoholin täyskiellosta virkapaikallaan. Lentoturvallisuuteen liittyvissä tehtävissä on absoluuttinen nollatoleranssi alkoholinkäytön suhteen. 

Tuomioksi määrätystä 50 päiväsakosta kertyi hänen tuloillaan maksettavaa 650 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat