Stiletin Kainuun prikaatiin vienyt humalainen varusmies haastoi riitaa ja kuristi päivystäjää

Mies tuomittiin sakkoihin tämän tultua teräaseen kanssa komppaniaan, haastettua riitaa ja kuristettua päivystäjää.

Tapaus sattui Kajaanissa viime heinäkuussa. Varusmies oli saapunut Kainuun prikaatin esikuntakomppaniaan puoliltaöin päihtyneenä ja metelöiden. Yksikössä oli alkanut hiljaisuus kello 22.

Varusmies oli äänekkäästi haastanut riitaa muiden varusmiesten kanssa.

Kun päivystäjänä toiminut naispuolinen varusmies oli tullut rauhoittelemaan meluajaa ja saattamaan tätä tupaan, oli mies napannut pienempikokoisen päivystäjän kuristus- tai hallintaotteeseen, jossa roikotetun naisen oli vaikeuksia hengittää. 

Hetken kuluttua mies kuitenkin päästi päivystäjän irti. Sotilaspoliisipartio toimitti miehen sen jälkeen putkaan.

Mies otettiin sekavuustilan takia kiinni ja turvatarkastuksessa hänen hallustaan löydettiin lähes 15-senttisellä terällä varustettu stiletti.

Mies pyysi tekemisiään anteeksi

Oikeus arvioi käytetyn väkivallan määrän suhteellisen vähäiseksi ja väkivaltatilanteen osapuolten sopineen asian keskenään miehen pyydettyä tekemisiään anteeksi.

Vuonna 2003 syntynyt mies tuomittiin sotilaan sopimattomasta käyttäytymisestä, esimiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. 

Hänet tuomittiin rikoksista 80 päiväsakon rangaistukseen. 

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Näin asevelvollisuus muuttuu: Varusmiespalvelukseen halutaan lisää B-miehiä, siviilipalveluksen tehtäviä painotetaan turvallisuuspuolelle 3:30
Toissa vuonna kerrottiin, miten asevelvollisuus muuttuu: Varusmiespalvelukseen halutaan lisää B-miehiä, siviilipalveluksen tehtäviä painotetaan turvallisuuspuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat