Lentopalloon suunnitellaan mullistavaa uudistusta – "En tyrmää ainakaan suoralta kädeltä"

Lentopalloliitto ja Mestaruusliigan seurat lähtevät selvittämään Viron ja Latvian kanssa yhteisen miesten Baltian liigan perustamista. Mestaruusliigaseurat päättivät asiasta sunnuntaina Tampereella pitämässään kokouksessa.

Tampereella pelattiin sunnuntaina Suomen cupin loppuottelu, jossa VaLePa voitti Savo Volleyn 3–0 (25–22, 25–22, 25–12).

Loppuottelun jälkeen seurojen päävalmentajat kommentoivat suunnitelmaa.

– Matkustaminen ainakin lisääntyisi. Mielestäni tätä asiaa täytyy pohtia monesta näkökulmasta, VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

Alustavan suunnitelman mukaan lentopalloliigan seurat pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan eli 18 ottelua, jos Baltian liiga alkaa jo ensi kaudella.

Baltiasta tulisi mukaan yhteensä yhdeksän joukkuetta eli otteluita näitä vastaan tulisi 18. Ottelumäärä olisi siis 36 eli sama kuin on tällä kaudella nelinkertaisena sarjana pelattavassa lentopalloliigassa.

– En tyrmää suunnitelmaa ainakaan suoralta kädeltä. Urheilullisesti tämä voisi olla ihan hyvä asia, mutta entä muut puolet asiassa, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Hän oli Kangaskokon tavoin huolissaan lisärasituksesta.

– Jollekin Etelä-Suomen joukkueelle ei varmasti ole suuri ongelma lähteä Viroon ja Latviaan pelaamaan, mutta entä Keski- ja Pohjois-Suomen joukkueet. Ja lisäksi talouspuoli, moni liigaseura on jo nyt vaikeuksissa. Kiinnostaisivatko Baltian seurat yleisöä, Tuovinen mietti.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho tiivisti idean.

– Kansainvälisyys, uudet vastustajat ja uudet pelaajat voisivat toteutuessaan tuoda paljon uusia kiinnostavia elementtejä suomalaiseen huippulentopalloon, Siika-aho kommentoi tiedotteessa.

Cupin finaali ei sunnuntaina ollut läheskään yhtä tasainen kuin oli lauantaina naisten vastaava. VaLePan neljäs peräkkäinen cupin voitto tuli reilussa tunnissa tehokasta peliaikaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja