Rajoitusten poistuminen jättipotti suomalaisille palloiluseuroille: "Se oli dramaattinen tilanne"

Suomalaisten palloilujoukkueiden pomot ilahtuivat uutisesta, jonka mukaan yleisörajoitukset poistuvat lokakuussa. MTV Urheilu kysyi, miten päätös vaikuttaa jääkiekkoon, koripalloiluun ja salibandyyn.

Hallitus tiedotti keskiviikkona, että yleisöä saa ottaa täysmittaisesti sekä sisällä että ulkona järjestettäviin tapahtumiin lokakuun alusta lähtien.

Tampereen Classicin pitkäaikainen puuhamies Pasi Peltola on ollut viime päivät niin työn touhussa, että koko uutinen oli mennyt häneltä ohi.

– Otetaan tieto hämmentyneen iloisena vastaan, Peltola sanoi MTV Urheilulle.

Classic reagoi nopeasti, kun silloin vielä Salibandyliigan nimellä (nykyinen F-liiga) kulkenut lajin pääsarja keskeytyi maaliskuun lopussa. Miesten Salibandyliiga oli edennyt puolivälierävaiheeseen asti.

– Se oli dramaattinen tilanne. Paljon jäi tuloja saamatta. Särkänniemi Cupin jääminen pois ohjelmasta oli myös iso asia koko seuran kannalta.

Classic pääsi sopuun toimistohenkilökunnan sekä edustusjoukkueen pelaajien ja valmennuksen kanssa palkkojen ja palkkioiden leikkaamisesta.

– Päätöksellä on upea vaikutus meille ja koko urheilukenttään. Se antaa uskoa yhteistyökumppanimyyntiin ottelutapahtumien lisäksi.

Vilpas yrittää viedä homman loppuun

Salon Vilpas johti Korisliigaa keväällä, kun kausi keskeytettiin. Mestaruus jäi jakamatta koronaviruksen takia.

– Meillä oli kymmenen ottelun voittoputki ja tuntui, että palaset loksahtivat kohdalleen. Kauden loppuminen oli iso kolaus henkisesti ja taloudellisesti, toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi sanoi.

– Kun akuutti kriisi oli saatu hoidettua alta pois, on laiva pantu kellumaan uudelleen. Nyt katseet ovat jo seuraavassa kaudessa.

Kevät on ollut epävarmaa aikaa. Seuraavan kauden kausikortit ovat olleet myynnissä jo huhtikuun puolestavälistä lähtien.

– Alkuun kausikortteja ostettiin tukimielessä. Nyt katseet suunnataan elo-syyskuuhun, jolloin suurin kausikorteista hankitaan.

Vihiniemi sanoo, että Salon Vilpas yrittää rakentaa saman tasoista joukkuetta kuin viime kaudella. Seura tekikin tärkeän kiinnityksen, kun 35-vuotias sentteri Jeremiah Wood allekirjoitti jatkosopimuksen.

– Saimme myytyä hänelle ajatuksen, että viedään maaliin homma, joka jäi kesken.

 Pitsiturnauskin ohjelmassa

SM-liiga pyörittää suomalaisista palloilusarjoista isointa bisnestä. Runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut Rauman Lukko on satsannut kovasti siirtomarkkinoilla epävarmasta tilanteesta huolimatta.

Kun Tapparan Mikko Leinonen jäi eläkkeelle, Lukon Timo Rajalasta tuli SM-liigan pitkäaikaisin toimitusjohtaja. Hän otti uutiset yleisörajoitusten poistumisesta ilolla vastaan. Suomalaiselle kiekkoyleisölle rakas Pitsiturnauskin pelataan 7. elokuuta.

– Saamme ottaa ainakin 500 katsojaa. Käymme paikallisen aluehallintoviraston kanssa keskusteluja, että onko yleisöä mahdollista ottaa siitä vielä lisää.

CHL:ään osallistuminen tuo lisäelementin Lukon kauteen. Lukon pudotuspelipari on tshekkiläinen Sparta Praha.

– Riippuu Keski-Euroopan tilanteesta, että lähteekö CHL suunnitellusti käyntiin lokakuussa. Tshekeissä koronavirustilanne on ollut ihan hyvä.

Sport aloittaa uusitussa hallissa

Vaasan Sport pääsee pelaamaan ensi kaudella uudistettuun jäähalliinsa, Vaasan Sähkö Areenaan. Halliremontin budjetti on 17 miljoonaa.

Sportin oli määrä pelata joka tapauksessa ensimmäinen kotiottelu vasta 10. lokakuuta.

– Maaliskuun puolivälistä asti on ollut mahdollista työstää kaikenlaisia skenaarioita. Olisimme pärjänneet tiettyyn pisteeseen asti, vaikka rajoitukset olisivat olleet voimassakin, toimitusjohtaja Tomas Kurtén sanoi.

– Kokonaisuudessaan on tietysti parempi sekä taloudellisesti että kannattajien kannalta, että halliin voi tulla turvallisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat