Mainos

Lentomatkustajien määrä kasvanut vauhdilla

Lentomatkustuksen suosio on selvästi kasvanut, kertoo Ilmailulaitoksen tilasto. Lähteviä, saapuvia ja konetta vaihtavia henkilöitä oli tammikuussa Suomen lentokentillä lähes 920 000 eli 9 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammikuussa.

Matkustajista hieman alle puolet eli 441 000 lensi kotimaan reiteillä. Kansainvälisen liikenteen matkustajia oli 475 000. Luvussa ovat mukana niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin.

-Matkustaminen on lisääntynyt talouskasvun myötä. Kasvu näkyy erityisesti liikematkojen lisääntymisenä, arvioi suunnittelija Mirva Myyrä Ilmailulaitokselta. Hän arvelee lentoliikenteen kasvun jonkin verran hidastuvan vuoden mittaan.

Sitä, kuinka suuri osa lentomatkoista on liikematkoja, ei Ilmailulaitoksella tiedetä tarkkaan. Kasvu on kuitenkin ollut suurinta reittiliikenteessä, kun taas turistimatkoilla usein käytettyjen tilauslentojen matkustajamäärät olivat tammikuussa pienemmät kuin vuotta aiemmin.

Kansainvälinen reittiliikenne kasvoi viime tammikuusta 21 prosenttia. Suomesta Tukholmaan matkustavien määrä kasvoi uusien reittien myötä peräti 27 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.