Mainos

Lentoliikennettä uhkaavaa lakkoa sovitellaan viime metreillä

Lentoliikennettä maanantaina uhkaavaa lakkoa yritetään ratkaista viikonloppuna.

Ilmailualan Unioni IAU on uhannut aloittaa lakon ilmailualan teknisiä palveluja tarjoavissa yrityksissä.

Lakkoon menisivät maanantaiaamuna viideltä muun muassa lentokoneiden huoltoa, tarkistusta ja korjausta tekevät lentokonemekaanikot ja -asentajat. Lakkoon menisi puheenjohtaja Juhani Haapasaaren mukaan noin tuhat henkeä.

Se vaikeuttaisi Finnairin, Blue1:n ja Finncommin lentojen sujumista. Finnairin viestinnästä kerrotaan, että yhtiö pyrkii lentämään normaalisti. Finnair kehottaa matkustajia tarkastamaan nettisivuiltaan lentonsa tilanteen. Jos lakko alkaa, sivuille on tulossa lisätietoa seuraavien päivien lennoista. Lentojen lähtöaikoihin saattaa tulla viime hetken muutoksia.

Lähtöaikoihin muutoksia

Finnair kehottaa matkustajia saapumaan ajoissa kentälle, sillä vaikka lento olisi myöhässä, arvioituja lähtöaikoja saatetaan vielä aikaistaa. Välttämättömät tavarat, kuten lääkkeet, avaimet ja matkustusasiakirjat kannattaa pakata käsimatkatavaroihin.

Työkiistan osapuolet tapaavat valtakunnansovittelija Esa Lonkan huomenna iltapäivällä ja jatkavat sunnuntaina neuvotteluja uudesta lentoliikenteen palveluja koskevasta työehtosopimuksesta. Haapasaari sanoi, että valtakunnansovittelijan sovintoesitystä odotetaan sunnuntai-illaksi. Ala on ollut ilman työehtosopimusta syyskuun alusta.

Perinteiset kiistakapulat

- Kiistaa on koko kokonaisuudesta, palkoista ja työehdoista, Haapasaari sanoo.

Finnair-konsernissa työtaistelu koskee Finnair Technical Servicesiä, Finnair Engine Servicesiä ja Finnair Flight Academyä.

Ilmailualalla on lakkoja ja lakonuhkia pitkin tätä vuotta. Matkustajien kannalta alkuvuonna nähty matkatavarankäsittelijöiden lakko oli hankalin, kun lakon takia matkatavarat kasautuivat kentille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.