Lentohenkilökunta tyrmäsi Emilyn, 21, asun sopimattomaksi – uhkasivat poistaa lennolta

Mistä tietää, että farkut ovat laadukkaat?

Emily, 21, kirjoittaa Twitterissä, että lentohenkilökunta vaati häntä pukemaan ylleen jotain peittävämpää.

21-vuotias Emily O’Connor väittää, että lentohenkilökunta haukkui hänen lyhyen hihattoman toppinsa ja korkeavyötäröiset housunsa ”sopimattomiksi”. Hän kertoi asiasta Twitterissä. Aiheesta uutisoivat muun muassa BBC ja Fox News.

Brittiläinen Emily kertoo olleensa matkalla Birminghamista Teneriffalle Thomas Cook -yhtiön lennolla 12. maaliskuuta, kun viisi lentohenkilökunnan työntekijää ympäröi hänet. He sanoivat, että hänen pitäisi laittaa takki ylleen.

Emily väittää myös, että henkilökunta ei tehnyt mitään, kun miespuolinen matkustaja huusi: ”Suu kiinni, sinä säälittävä nainen”. Emilyn mukaan kyseinen mies solvasi häntä muutenkin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Emilyn mukaan kukaan ei ollut kommentoinut hänen vaatetustaan turvatarkastuksissa. Hän väittää, että työntekijät pyysivät häntä pukemaan ylleen jotain peittävää. Hänen mukaansa he uhkasivat poistaa hänet lennolta, jos hän ei laittaisi takkia päälleen.

– Serkkuni antoi minulle takin. He eivät jättäneet minua rauhaan ennen kuin puin sen päälleni, Emily kirjoittaa.

– He kommentoivat tilannetta kovaäänisten kautta, ja saivat minut pois tolaltani, Emily jatkaa.

Emily twiittasi aiheesta useamman kerran. Hän kertoo, että kaksi penkkiriviä taaempana istui mies, jolla oli hihaton paita ja shortsit.

– Hänelle ei sanottu mitään, Emily kirjoittaa.

Lentoyhtiö pyytää anteeksi

Thomas Cookin tiedottaja kommentoi asiaa Fox News -sivustolle lähettämässään tiedotteessa. Hän kertoo, että lentoyhtiö on pahoillaan siitä, että Emily järkyttyi.

– On selvää, että olisimme voineet hoitaa tilanteen paremmin, tiedottaja toteaa.

– Kuten useimmilla lentoyhtiöllä, myös meillä on linja siitä, mikä on säädyllistä pukeutumista. Tämä pätee kaikenikäisiin miehiin ja naisiin ketään syrjimättä. Työntekijämme ovat vaikean tehtävän edessä, kun heidän pitää noudattaa tätä linjausta. He eivät aina onnistu.

Thomas Cook -lentoyhtiön mukaan heidän käytäntönään on, että sopimattomat asusteet, mukaan lukien loukkaavat tekstit ja kuvat, ovat kiellettyjä heidän lennoillaan, jos vaatteiden vaihtaminen on mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja