Mainos

Lentoemännät Finnairille: Haravointi ensin, kaljanjuonti sitten

Finnairin matkustamohenkilökuntaa edustavan Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiliiton SLSY:n puheenjohtaja Thelma Åkers vaatii myös lentoyhtiön johtoa mukaan yhtiön säästöihin.   

– Pitäisi toimia niinkuin talkoissa yleensä tehdään. Kaikkien pitää ensin haravoida, ennen kuin lähdetään juomaan kaljaa, Åkers sanoi.  

Finnair käy parhaillaan henkilöstön kanssa säästöneuvotteluja, joiden takaraja on huhtikuun lopulla. Åkersin mukaan säästöjä on haettu tosissaan. Neuvottelujen aikana Finnair on kuitenkin rekrytoinut ulkomailta lisää vuokratyöntekijöitä, vaikka omaa väkeä on samaan aikaan ollut lomautettuna.  

– En osaa sanoa, mihin uusiin keinoihin (toimitusjohtaja Pekka) Vauramo viittaa, kun he koko ajan vievät meiltä työmahdollisuuksia samaan aikaan kun me heille niitä säästöjä haemme. Ja tänään saimme kuulla uudesta bonusjärjestelmästä, joka parhaimmillaan poikii 3,2 miljoonaa euroa yhtiön johtajille, Åkers huomautti. 

Myös SAK arvosteli tänään Finnairin tapaa käyttää vuokratyövoimaa ja ihmetteli, miksei valtio-omistaja puutu yhtiön toimintaan.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.