Mainos

Lentäjien lakko saattaa päättyä tänään

Finnairin lentäjien lakko saattaa päättyä vielä tänään. Valtakunnansovittelija Esa Lonka on antanut kiistassa sovintoesityksen iltapäivällä.

Osapuolten täytyy vielä hyväksyä esitys. Molempien osapuolten neuvottelijat suosittelevat esityksen hyväksymistä. Vastauksia on odotettavissa aikaisintaan klo 18.30, kerrotaan valtakunnansovittelijan toimistosta.

Sovintoesityksen sisällöstä ei ole annettu tietoa ulkopuolisille.

Jos esitys hyväksytään, lakko päättyy välittömästi.

Koko päivä käyty keskusteluja

Keskusteluja sovinnosta on käyty koko päivä tiiviisti eikä niiden etenemisestä kerrottu tiedotusvälineille. Sovintoesityksen sisällöstäkään ei vielä anneta tietoa.

Kiista on koskenut sitä, kuinka paljon yhtiö voi käyttää ulkopuolista työvoimaa omilla lennoillaan. Työnantaja on korostanut, että ulkoistamiselle ei ole tarvetta, jos yhtiön oman henkilökunnan kustannukset eivät ole este kilpailukyvylle.

Lentäjät katsovat olevansa valmiit merkittäviin säästöihin työehtojaan huonontamalla.

Riidan aiheena on ollut muun muassa Finncomm-lentoyhtiön käyttö. Lakon aikana Finnair käyttää sen ja muiden yhtiöiden koneita ja henkilökuntaa.

Lonka jätti lentäjien työriitaan sovintoesityksen perjantaina aamuyöllä. Suomen liikennelentäjäliitto hylkäsi sen lauantaina, ja lakko alkoi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Finnairin lentäjälakko päättynyt - katso Markus Pirttijoen juttu

Liikenne palautuu parissa päivässä - katso Tarja Hakulisen juttu

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.