Lentäjä joutui puuttumaan hävyttömään ongelmaan ennen lennon lähtöä: "Lakatkaa lähettämästä nakukuvia"

Lentäjä kuulutti matkustajille, että nakukuvien levittäminen AirDropilla pitää lopettaa 1:28
Kuuntele lentäjän kuulutus videolta!

Pyytämättä ilmestyvät nakukuvat ovat ikävä kiusa missä tahansa – ilmeisesti myös lentokoneissa.

Nakukuvien lähettäminen toiselle pyytämättä ja yllättäen on aina kyseenalaista, mutta mitä ajattelisit, jos lentokoneessa joku kanssamatkustajista ahdistelisi sinua härskillä kuvallaan?

Elokuussa julkaistu TikTok-video Southwest Airlinesin lentäjästä, joka uhkaa palata portille, ellei nakukuvien levittely AirDropin välityksellä lopu, on kerännyt jo yli kolme miljoonaa katselukertaa, uutisoi muun muassa CNN.  Voit kuunnella lentäjän kuulutuksen yllä olevalta videolta!

Näin AirDrop toimii

AirDrop -ominaisuus toimii Applen laitteissa: sen avulla kuvia ja muita tiedostoja voi jakaa langattomasti muille nappia painamalla.

Asetuksista voi valita, haluaako ottaa vastaan tiedostoja vain tuntemiltaan ihmisiltä; jos on valinnut asetukseksi "kaikille", kuka tahansa pystyy jakamaan tiedostoja puhelimeen, kun wi-fi ja bluetooth ovat päällä. Saat valita hyväksytkö kuvan vai et, mutta vaikka et hyväksyisikään, näet siitä esikatseluversion.

Lentäjä uhkasi kääntyä portille

Southwestin lennolla matkustajana olleen Taylor Marsalisin julkaisemalla videolla voi kuulla, kuinka lentäjä uhkaa kääntää koneen ympäri ja palata lähtöportille, jollei asiaton toiminta lopu. Lentäjä uhkaa tässä tapauksessa poistaa matkustajat koneesta ja ottaa turvallisuusviranomaiset mukaan tilanteeseen.

– Tämä loma on silloin pilalla, hän sanoo Yhdysvaltojen Houstonista Caboon halajaville matkustajille.

– Joten tyypit, mikä ikinä tuo AirDrop-juttu onkaan, lakatkaa lähettämästä nakukuvia, ja hommataan teidät Caboon.

Lento ei ollut vielä ennättänyt lähteä.

Southwest Airlines tiedotti tapauksen jälkeen, että matkustajien ja henkilökunnan turvallisuus on sille prioriteetti, ja henkilökunta puuttuu ongelmatilanteisiin.

Marsalis kommentoi tapausta muun muassa Jezebel- ja Insider-sivustoille todeten, että lentäjä teki, kuten hänen kuuluikin. Naiselle ei ollut selvää, jäikö häirikkö kiinni. Toiminta kuitenkin loppui lentäjän kuulutuksen jälkeen. CNN:lle Marsalis kertoi nakukuvien alkaneen ilmestyä matkustajien puhelimiin pian sen jälkeen, kun nämä astuivat koneeseen. Nainen itse kieltäytyi kuvasta, mutta hänen ystävänsä hyväksyivät sen: kuvassa oli alaston mies.

Muitakin tapauksia

Nakukuvaongelma Southwestin lennolla ei suinkaan ollut ainoa laatuaan. Jezebel-sivusto kertoo, kuinka kesäkuussa TikTokissa levisi toinen video niin ikään Southwestin lennolta, jolla Larry-niminen mies häiriköi matkustajia kuvillaan videon julkaisseen MacKenzien puuttuessa lopulta peliin. Video tilanteesta on sittemmin poistettu naisen sometililtä. 

Olemme aiemmin kertoneet myös eräästä lennosta, jolla Mikey-niminen mies häiriköi kanssamatkustajiaan nakukuvillaan. Myös tuossa tapauksessa lentäjä teki kuulutuksen, jossa vaati kunnioitusta matkustajia kohtaan. 

Lue myös:

    Uusimmat