Tyttö sähläsi pahemman kerran puhelimellaan lentokoneessa – kone joutui keskeyttämään lähdön, poliisit kutsuttiin paikalle

Teinityttö jakoi muille lentomatkustajille kuvan, joka saatettiin tulkita uhkaukseksi, kertoo Buzzfeed. Myöhemmin kävi ilmi, että kyseessä oli puhdas vahinko.

Oaklandista, Yhdysvalloista Mauiin matkalla olleen Hawaiian Airlinesin koneen lähtö jouduttiin keskeyttämään viime viikon perjantaina, kun matkustajat raportoivat henkilökunnalle karmivasta kuvasta, joka oli lähetetty heidän puhelimiinsa.

Jopa 15 matkustajaa oli saanut puhelimeensa kuvan, jossa näytti olevan kuollut lapsi kasvot alaspäin rikospaikalla.

Matkustajat ilmoittivat asiasta lentokoneen henkilökunnalle, jotka kertoivat siitä lentäjälle. Pilotti teki päätöksen, että lentokone palaisi taikaisin lähtöportille.

Inhimillinen AirDrop-moka

Kävi kuitenkin ilmi, että kyseessä ei ollut uhkaus tai muu vastaava, vaan 15-vuotiaan tytön inhimillinen vahinko. Tyttö yritti lähettää kuvaa omalle äidilleen, joka istui hänen vieressään lentokoneessa, mutta vahingossa jakoi kuvan muille matkustajille AirDropin kautta.

AirDropin avulla voi välittömästi jakaa esimerkiksi kuvia, videoita ja dokumentteja muiden lähellä olevien Apple-laitteiden kanssa, kun asetus on käännetty päälle.

Kuvan "kuollut lapsi" oli todellisuudessa mannekiini, ja se oli otettu tytön koulun oppitunnilta, jossa käsiteltiin lääketieteellistä biologiaa.

Lento myöhästyi yli tunnin, äiti ja tytär hiukan enemmän

Tyttö ja tämän äiti eivät aluksi saaneet jatkaa matkaa poliisikuulustelujen takia. Mauiin matkalla ollut lento lähti Oaklandista lopulta 90 minuuttia myöhässä.

Paikallinen poliisi kiittelee sekä matkustajia että lennon henkilökuntaa asiaan puuttumisesta, vaikka uhka ei ollutkaan todellinen.

Poliisin mukaan itse tyttö oli tapauksesta todella nolostunut. Viranomaiset joutuivat jopa lohduttamaan häntä, kun hän ei lakannut itkemästä.

Äiti ja tytär saivat lopulta varattua uudet lentoliput jo seuraavalle päivälle.

Buffzeed kertoo, etteivät lentomatkustajien kauhun hetket kuitenkaan vielä päättyneet, sillä kesken lentomatkan samassa koneessa hajosi pippurisumutepullo, jonka joku oli ilmeisesti onnistunut tuomaan koneeseen salaa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Tivi.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat