Mainos

Lennonjohtajien nälkälakko Siperiassa päättyy?

Uutistoimisto Itar-Tassin ja Venäjän television tietojen mukaan Venäjän lennonjohtajien lakko on päättymässä alustavaan sopuun palkankorotuksista.

Sovun tarkoituksena on lopettaa neljä päivää jatkunut lennonjohtajien nälkälakko, joka on alkanut pahasti haitata Venäjän lentoliikennettä.

Nälkälakko jatkuu kuitenkin edelleen, koska paikalliset ammattiliittojohtajat odottavat sopimustekstiä. -Emme ole vielä lopettaneet nälkälakkoa, sanoi lennonjohtajien liiton johtaja Sergei Kovaljov Venäjän televisiolle.

Kovaljovin mukaan kestää myös aikansa ennen kuin suljettuna olevat lentokentät, kuten Omsk ja Novosibirsk, saadaan uudelleen avattua liikenteelle. Viranomaisten mukaan lennot Siperiaan saattavat alkaa aikaisintaan keskiviikkoiltana.

Alustavan sopimuksen mukaan vilkasliikenteisten kenttien lennonjohtajat saavat tammikuun alusta 28,4 prosentin palkankorotuksen, kun alkuperäinen vaatimus oli 30 prosenttia. Muille työntekijäryhmille on luvassa 15,7 prosenttia lisää palkkaa. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan eräät työntekijät saisivat jopa 37,7 prosentin palkankorotuksen.

Tärkeä kansainvälinen lentokenttä Siperiassa suljettiin tänään lennonjohtajien nälkälakon seurauksena. Nälkälakko on lamaannuttanut Novosibirskissa sijaitsevan Tolmatshjovon lentokentän toiminnan. Kentän ilmatila on suljettu kaikilta lennoilta.

Novosibirskin lennonjohdon kautta kulkee Euroopan ja Itä-Aasian välisiä lentoreittejä. Lennot on siirretty kulkemaan Kazakstanin ilmatilan yli.

Lennonjohtajat aloittivat nälkälakkonsa sunnuntaina. Lääkärit määräsivät tänään lennonjohtajat lopettamaan työskentelynsä heikentyneen terveyden takia. Noin 40 lentokentällä lakkoilevat lennonjohtajat vaativat huomattavia korotuksia nykyisiin noin 460 euron kuukausipalkkoihinsa.

Lakkoilu ja työpaikalta poistuminen on kielletty lennonjohtajilta. Nälkälakon avulla he ovat läsnä työpaikoillaan, mutta eivät enää monin paikoin pysty työskentelemään ja kenttiä on jouduttu sulkemaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.