Mainos

Lennonjohtajien lakko alkamassa

Lennonjohtajien lakko alkaa näillä näkymin ensi maanantaiaamuna. Lennonjohtajat hylkäsivät tänään valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen tekemän sovintoesityksen.

Uusista neuvotteluista ei ole toistaiseksi sovittu. Saloniuksen mukaan uusia neuvotteluja ei käydä ennen lakon alkua, "jos ei mitään erityistä ilmene". Hän piti tätä varsin epätodennäköisenä.

Lennonjohtajien yhdistyksen hallitus katsoi yksimielisesti, että sovintoesitys olisi tuonut liian pienen palkankorotuksen. Kolmivuotinen sopimus olisi tuonut alalle noin 11-12 prosentin ansiotason nousun. Liikenne- ja erityisalojen työnantajat olisivat olleet valmiit hyväksymään esityksen.

Lentoliikennettä pahoin häiritsevä lakko uhkaa alkaa maanantaiaamuna kello kuusi, ellei sopua lennonjohtajien uudesta virkaehtosopimuksesta sitä ennen synny. Lakkoa lykkäämisestä vielä viikon päähän ei Saloniuksen mukaan olisi ollut hyötyä. Hän arvioi, että tilanne olisi ollut viikon kuluttua aivan sama kuin nyt.

Saloniuksen mukaan neuvottelutunnelmat ovat tämänpäiväisestä käänteestä huolimatta olleet hyvät.
-Asiallinen keskustelu on jatkunut koko ajan. Asiat vain ovat olleet vaikeita, Salonius sanoi.

Lakon alkaessa voimavarat keskitetään Helsinki-Vantaalle

Ilmailulaitos on ilmoittanut keskittävänsä lakon aikana pääosan voimavaroistaan Helsinki-Vantaan liikenteen hoitamiseen. Kenttä pyritään näin esimiesvoimin pitämään lakosta huolimatta avoinna klo 06.00-24.00 välisenä aikana.

Lakon alkaessa maanantaiaamuna kello 06.00 ei Helsinki-Vantaan lentoasemalta voida kuitenkaan operoida lainkaan kahteen tuntiin, minkä johdosta silloin peruuntuu kolme lentoa Helsingistä Ouluun, yksi lento Rovaniemelle sekä lennot Helsingistä Osloon, Kööpenhaminaan, Brysseliin, Düsseldorfiin ja Tukholmaan. Myös aamun ensimmäiset lennot Oulusta ja Rovaniemeltä Helsinkiin perutaan klo 06.00 ja 08.00.

Finnair pyrkii lakon aikana lentämään kaikki kaukoreittilentonsa ja tilauslentonsa sekä suurimman osan, yli 80 prosenttia Euroopan reittilennoistaan. Lentoihin saattaa kuitenkin tulla pieniä aikataulumuutoksia.

Kotimaan liikenteestä sen sijaan pystytään hoitamaan vain Helsingin ja Oulun sekä Rovaniemen välisiä suihkukonevuoroja. Näitä edestakaisia vuoroja lennetään lakon aikana Ouluun seitsemän ja kaikki kuusi päivittäistä vuoroa Rovaniemen reitillä. Muille kotimaan kentille ei lakon aikana lennetä lainkaan.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.