Mainos

Lenkkeilijätytön surmaajan mielentilatutkimus valmis – poltti exänsä

Porilaisen lenkkeilijätytön surman puinti jatkuu tänään Satakunnan käräjäoikeudessa.

Oikeus on jo katsonut 26-vuotiaan ex-miesystävän syylliseksi tytön kuolemaan. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen omasta pyynnöstään.

Tutkimus on nyt valmis, ja oikeuden täytyy vielä ottaa kantaa tekojen tahallisuusasteeseen ja rikosnimikkeisiin sekä päättää rangaistuksesta. Vielä ei ole varmaa, antaako oikeus ratkaisunsa jo tänään.

Porissa lenkille lähtenyt 17-vuotias tyttö katosi tammikuun lopulla ja löytyi palaneesta rakennuksesta Kokemäeltä. Miestä syytetään murhan lisäksi törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta. Syyttäjä on vaatinut hänelle elinkautista.

Oikeus arvioi kesällä esitetyn näytön perusteella, että mies kaatoi karjasuojassa tytön päälle bensiiniä ja että tyttö oli ollut sidottuna ja elossa palon alkaessa. Ruumiissa oli myös merkkejä pahoinpitelystä.

Oikeuden mukaan ei ole uskottavaa, että uhri olisi tehnyt itsemurhan, kuten tuomittu antoi oikeudenkäynnissä ymmärtää.

Teon taustalla oli oikeuden mukaan tytön ja miehen päättynyt seurustelu. Tyttö oli jättänyt miehen noin kuukautta aiemmin ja tämä oli ollut vihainen ja pettynyt, mikä tuomion mukaan selittää henkirikosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.