Mies iski tyttöystäväänsä puukolla kuolettavasti rintaan – määrättiin mielentilatutkimukseen

Tyttöystävänsä taposta Kemissä syytetty mies on määrätty mielentilatutkimukseen, selviää Lapin käräjäoikeuden tiistaina antamasta välituomiosta.

Oikeuden mukaan mies iski naista suurella puukolla rintakehän alueelle viime marraskuussa tarkoituksenaan tappaa tämä. Teko tapahtui Kemissä Takajärvellä, kun nainen oli ulkona koiransa kanssa.

Nelikymppinen mies oli liikkeellä koiriensa kanssa marraskuisena sunnuntaiaamuna, kun hän kertomansa mukaan tapasi naisen sattumalta. Miehen mukaan puukko oli mukana, koska hän aikoi tehdä "kerppuja" eli ravinnoksi sopivia oksia jäniksiä varten.

Miehen mukaan hän oli jo lähdössä tapaamispaikalta, kun nainen tarttui yllättäen kädestä, jolloin he kaatuivat maahan niin, että teräase osui vahingossa naisen rintaan.

Oikeus ei pitänyt tätä uskottavana. Vahinkoa vastaan puhuivat muun muassa se, ettei mies hälyttänyt apua vaan heitti puukon teon jälkeen läheisen pururadan varrella olleeseen metsikköön, haki autonsa ja ajoi pitkän matkaa ennen kuin suistui tieltä. Nainen löytyi myöhemmin elottomana pihatieltä.

Todistajien mukaan mies oli ollut voimakkaan mustasukkainen

Mies saatiin kiinni toiselta paikkakunnalta samana iltapäivänä.

Oikeuden mukaan miehen ja naisen edellisen illan ja yön viestittelystä lisäksi selvisi, että mies tiesi, missä osoitteessa veljensä luona vieraillut nainen oli, eikä miehellä voinut olla muuta syytä talon pihalle menemiseen, kuin tarkoitus tavata nainen.

Todistajien mukaan mies oli ollut ajoittain voimakkaan mustasukkainen ja seurustelusuhde oli ollut riitainen.

Uhrin alaikäiset lapset vaativat rangaistusta murhasta ja syyttäjä taposta. Käräjäoikeus päättää mahdollisesta rangaistuksesta myöhemmin, kun miehen mielentilatutkimus valmistuu.

Oikeus määräsi miehen pidettäväksi yhä vangittuna. 

Lue myös:

    Uusimmat