Mainos

Lenkkeilijätytön murhasta elinkautinen vankeustuomio – oikeus: teko harkittu, raaka ja julma

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan afganistanilaismiehen elinkautiseen vankeuteen porilaisen 17-vuotiaan tytön murhasta ja törkeästä raiskauksesta.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu Ramin Azimi on tehnyt tapon vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Oikeuden mukaan teko osoittaa suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja päättäväisyyttä.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekohetkellä syyntakeinen. Puolustus puolestaan katsoi, että mies oli täyttä ymmärrystä vailla, ja että tämä tulisi ottaa huomioon tuomiota annettaessa. 

Käräjäoikeus oli määrännyt miehen mielentilatutkimukseen heinäkuussa tämän omasta pyynnöstä. Oikeus katsoi jo kesällä näytetyksi toteen, että mies toimi syytteessä osoitetulla tavalla.

Uhri, 17-vuotias porilaistyttö katosi tammikuussa lenkkireissulta Porissa. Kaksi viikkoa myöhemmin hänen ruumiinsa löytyi poltettuna tulipalossa tuhoutuneen rakennuksen raunioista Kokemäeltä.

Syytteen mukaan mies aiheutti iskulla tytölle päähän ruhjevamman. Sitten hän vei tajuttoman uhrin autolla tyhjään rakennukseen, valeli bensiiniä hänen päälleen ja sytytti hänet. Tyttö oli tuolloin vielä elossa.

Syytteen mukaan motiivina miehen teolle oli se, että tyttö oli lopettanut suhteen miehen kanssa. Syyttäjän mukaan teko oli harkittu ja sitä edelsi etukäteissuunnittelu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.