Mainos

Loviisan murhasta syytetty mielentilatutkimukseen – tunkeutui naisen kotiin ja löi useita kertoja isolla veitsellä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut välituomion Loviisan henkirikosasiassa. Oikeus määräsi murhasta syytetyn, vuonna 1988 syntyneen miehen mielentilatutkimukseen.

Miestä syytetään vuonna 1974 syntyneen naisen murhasta. Henkirikos tapahtui Loviisan Koskenkylässä naisen kotitilalla 5.8.2016.

Käräjäoikeus katsoo välituomiossa miehen tekijäksi, mutta ratkaisee vasta mielentilatutkimuksen jälkeen sen, mihin rikoksiin mies on asiassa syyllistynyt.

Viilsi tai löi uhria isolla veitsellä

Käräjäoikeus katsoo teknisen näytön perusteella selvitetyksi, että mies oli tekopäivän aamuna saapunut asianomistajan kotitilalle ja viiltänyt tai lyönyt uhria talon kuistilla isolla veitsellä useita kertoja kaulan, pään ja rintakehän alueelle.

Mies oli asunut tilalla aiemmin. Hän ja uhri eivät tunteneet toisiaan.

Käräjäoikeuden mukaan on sen sijaan jäänyt selvittämättä, missä tarkoituksessa mies oli mennyt uhrin kotitilalle ja mikä oli ollut teon motiivi. Mies ei halunnut tulla asiassa kuulluksi.

Miestä syytetään lisäksi virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja kolmesta muusta rikoksesta. 

Käräjäoikeus katsoo selvitetyksi, että mies puukotti kiinniton yhteydessä häntä nilkkaan purrutta poliisikoiraa ja aiheutti koiralle hengenvaaralliset vammat, jotka olisivat johtaneet koiran kuolemaan ilman nopeaa hoitoon pääsemistä. Poliisikoira Börje toipui sittemmin

Mies oli karannut Kellokosken psykiatrisesta sairaalasta muutamia päiviä ennen henkirikosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.