Lenita Airisto tylyttää päättäjiä: Pojat tappelevat keskenään

Kokemuksella: Lenita Airisto 16:01

Lenita Airisto moitti poliitikkoja ja yritysjohtajia Suomen taloustilanteesta Studio55.fi-lähetyksessä. Mitä tulee eläkeikiin, Airiston mielestä osaavien pitäisi jatkaa työelämässä "niin kauan kuin vintissä on valoa”.

Yrittäjä, tietokirjailija ja diplomiekonomi Lenita Airisto ei ole tyytyväinen poliitikkojen toimiin vaikeassa taloustilanteessa.

– Täytyy sanoa, että olen kyllä aivan masentunut. Ei sitä enää jaksa seurata. Meiltä loppuu aika, jos me ruvetaan ruotimaan, mitä heiltä (Suomen johtavilta poliitikoilta) puuttuu. Ja sitä, mitä heillä on, niin on hirveän vähäsen, Airisto totesi Studio55.fi-lähetyksessä.

Airisto moitti viime kuukausien olleen pelkkää vastakkainasettelua.

– Suomen kansa on istunut ja kuunnellut, miten nämä pojat tappelee keskenänsä, syyttää toinen toisiansa, repii toinen toisiansa alaspäin, häpäisee toinen toisiansa… Sitten avaat toisen kanavan ja siellä on jotain yritysjohtajia toiselta puolelta, jossa ollaan ”kuilun partaalla” ja ”Suomi romahtaa” – missä on se energia, missä on se tulevaisuuden rakentaminen? Se on se ainoa, jolla me pääsemme eteenpäin, ei tällä voivottelulla eikä tällä riitelyllä.

Airisto nosti marraskuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyn Slush-kasvuyritystapahtuman positiiviseksi esimerkiksi hyvästä energiasta ja uusien asioiden tavoittelusta. Myös Ruotsin entisen valtiovarainministeri Anders Borgin ja VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiaisen suunniteltu talousraportti miellyttää Airistoa.

– Toivottavasti puoluejohtajat eivät ammu tätä juttua kuin pulua puusta alas.

"Yrityselämässä liian paljon vanhoja huru-ukkoja"

Eläkeikäkeskustelua Airisto pitää pitkästyttävänä.

– En ole seurannut sitä ollenkaan, koska se ei koske minua. Olen tehnyt tulosvastuullista työtä 60 vuotta yhtäjaksoisesti. Ja jos ei nyt ihan seuraavaa 60 vuotta, niin ehkä puolet siitä vielä pystyy tekemään.

– Motiivi (työntekoon) on kiva elämä ja koko se sosiaalinen kenttä ja fiilinki, että teet jotain, josta olet tulosvastuussa. Samalla täytyy tikkana seurata, mitä maailmassa tapahtuu, jotta et tee vääriä valintoja. Se on energisoivaa.

Osaamisen pitäminen ajan tasalla on Airiston mielestä edellytys pidemmille työurille.

– Meidän täytyy tietää, mitä maailmalla tapahtuu. Mikäli ihmiset ovat pysyneet tässä kehityksessä mukana – mikäli he osaavat –, niin kyllä, heidän pitäisi jatkaa niin kauan kuin on vintissä valoa. Mutta meillä on liian paljon yrityselämässäkin näitä vanhoja huru-ukkoja, joita ei saa toimitusjohtajan pallilta pois ennen kuin yritys on menossa konkurssiin.

Mitä kerrottavaa Airistolla oli Suomen Neitoudesta? Katso koko lähetys yltä.

Lue myös:

    Uusimmat