Mainos

Lempäälä on Suomen luovin kunta

Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry, Suomen Kuntaliitto ja Suomen Yrittäjät ovat valinneet Lempäälän tämän vuoden luovimmaksi kunnaksi. Luovin kunta valittiin nyt kymmenennen kerran.

Lempäälä on valittu Suomen luovimmaksi kunnaksi. Perustelujen mukaan Lempäälä on innovatiivisesti ja luovasti hyödyntänyt maantieteellistä sijaintiaan kehittäessään kunnan yrittäjien toimintamahdollisuuksia ja kuntalaisten hyvinvointia. Lempäälä on osallistunut myös aktiivisesti seutukunnan väliseen yhteistyöhön ja useisiin kansainvälisiin kehittämishankkeisiin. Kunta on myös useana vuonna valittu elinkeinoilmastoltaan ja elinkeinopolitiikan aktiivisuudestaan Pirkanmaan ykköseksi.

- Lempäälän kehityksen perustana on ollut tiivis ja hyvä yhteistyö elinkeinoelämän kanssa. Yrittäjät arvostavat Lempäälää ja seutukunnallinen yhteistyö on hyvällä tasolla. Lempäälän kasvun lähtökohtina ovat erinomaiset liikenneyhteydet ja kehittynyt infrastruktuuri. Lisäksi meillä on kattava koulutustarjonta, monipuoliset kulttuuripalvelut sekä vahva teollinen perinne, toteaa kunnanjohtaja Olli Viitasaari.

Lempäälän kehityshankkeista tunnetuin on tänä vuonna avattu Suomen ensimmäinen liikekaupunki Ideapark. Hanke on toteutunut kunnan ja yrittäjien yhteistyön tuloksena.

Lempäälässä on noin vajaat 19 000 asukasta. Kunnassa toimii yli tuhat yritystä, joista useat ovat kansainvälisillä markkinoilla. Viime vuonna yritysten työpaikkojen lisäys oli noin 1 200.

Suomen luovin kunta -arvo myönnetään vuosittain kunnalle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt luovuutta alueellaan tarjoamalla hyvät toimintaedellytykset keksintöjä hyödyntäville yrityksille ja keksijöille. Luovin kunta -arvon myöntää Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry yhdessä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Yrittäjien kanssa.

Suomen Luovin kunta valittiin nyt kymmenennen kerran. Valinnassa kiinnitettiin ensisijaisesti huomiota kunnanhallinnon toimintatapaan, keksintö- ja innovaatiotoiminnan tuloksiin sekä kunnan yrittäjäilmastoon.

Vuoden luovimmaksi kunnaksi on aiemmin nimetty Sievi (1998), Keitele (1999), Sotkamo (2000), Uusikaupunki (2001), Muurame (2002), Kontiolahti (2003), Hollola (2004), Luopioinen (2005) ja Kempele (2006).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.