Mainos

Lemminkäinen ryöpyttää Kilpailuvirastoa

Lemminkäisen mukaan Kilpailuviraston esittämät kartellisyytökset ovat perusteettomia. Konserni kyseenalaistaa lisäksi viraston henkilötodistajien luotettavuuden.

Rakennuskonserni Lemminkäinen kiistää edelleen väitteet asfalttialalla toimineesta laajasta kartellista ja ryöpyttää ankarasti Kilpailuviraston toimintaa asiassa.

Toimitusjohtaja Juhani Sormaalan allekirjoittamassa pörssitiedotteessa Lemminkäinen toteaa muun muassa, että Kilpailuviraston esitys ei sisällä lainkaan vakavasti otettavaa taloudellista näyttöä kartellista. Myös viraston henkilötodistajien luotettavuus ja heidän kertomustensa uskottavuus voidaan Lemminkäisen mukaan asettaa kyseenalaiseksi.

Yksityiskohtaisemmin Lemminkäinen aikoo ottaa Kilpailuviraston väitteisiin kantaa vasta, kun antaa vastineensa markkinaoikeudelle. Se valmistuu vielä kevään aikana.

Kilpailuvirasto vaati toissa viikolla Lemminkäiselle kartellista 68 miljoonan euron sakkoa. Yhtiö korostaa, että kyseessä on vasta viraston esitys. Ratkaisun asiassa tekee markkinaoikeus, jonka päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.