Mainos

Lemmikkikäärme tappoi pikkulapsen Floridassa

Floridassa pieni tyttö on kuollut jouduttuaan lemmikkikäärmeen hyökkäyksen kohteeksi.

Lähes neljä metriä pitkä albiino Burman python karkasi laatikostaan ja hyökkäsi kaksivuotiaan tytön kimppuun keskellä yötä.

Lemmikin omistaja, tytön äidin poikaystävä, löysi käärmeen tytön päältä ja yritti irroittaa sitä puukolla, mutta lapsi oli jo menehtynyt. Mies on viety kuulusteltavaksi.

Viranomaiset ovat olleet erittäin huolissaan lemmikkikäärmeiden leviämisestä Floridan luontoon. Esimerkiksi Burman pythoneita arvellaan elelevän Floridan luonnossa noin 150 000. Niillä ei ole luonnollisia vihollisia, joten niiden määrä jatkaa kasvuaan. Lisäksi ne ovat uhka muille lajeille.

Karkureiden lisäksi luonnossa elää myös omistajiensa hylkäämiä käärmeitä. Käärmeitä jätetään metsään, kun niihin kyllästytään tai niiden kanssa ei enää pärjätä.

Floridan senaattori Bill Nelson on ehdottanut lakia, joka kieltäisi matelijoiden maahantuonnin ja osavaltioiden välisen kaupankäynnin.

Burman python on yleinen käärmelaji Kaakkois-Aasiassa. Se voi kasvaa lähes viisimetriseksi ja elää yli 30 vuotta. Se syö lintuja ja muita pieniä eläimiä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.