Mainos

Leipomopalossa miljoonien vahingot Sotkamossa

Sotkamon Hirvenniemellä sijaitsevassa Johanneksenpojat Oy:n leipomossa riehunut tulipalo aiheutti useiden miljoonien markkojen vahingot. Aamuöisessä palossa tuhoutui leipomon tuotantolinja kokonaisuudessaan ja jauhovarasto-osasto osittain.

Palohälytyksen teki ohikulkija klo 3.16 ja viisi minuuttia myöhemmin paikalle saapui Sotkamon palolaitoksen yksikkö. Tällöin palo oli levinnyt tuotantolinjan tiloihin ja ullakolle.

Kajaanin hätäkeskus suoritti aluelähtöhälytyksen ja paikalle kutsuttiin sammutusyksiköitä myös Kajaanista, Kuhmosta ja Paltamosta. Sammutustyötä vaikeutti kova tuuli ja myös rakennuksen ullakkorakenne hidasti raivausta. Palon syttymissyyksi epäillään tuhka-astiasta lentänyttä kipinää.
-Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että pihalla sijaitsevaan kannelliseen tuhka-astiaan tuotiin hieman ennen palon syttymistä leipomon sisältä arinan alta otettua kuumaa jauhotuhkaa. Ilmeisesti tästä on lentänyt kipinä lähistöllä olleisiin pahvilaatikoihin, arvioi tutkimuksia johtava komisario Reino Pyykkönen palon syytä.

Omistajien ilmoituksen mukaan leipomon vakuutukset ovat kunnossa. Vastikään uusitussa leipomossa on henkilökuntaa 25 ja palon syttymishetkellä töissä oli 5 henkilöä. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta yrityksen toimintaan tulee usean kuukauden katkos.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.