Mainos

Leipomon kehnon tuloksen syy selvisi - kirjanpitäjä vei yli puoli miljoonaa

Pohjois-Suomessa toimivan leipomon talouspäällikön epäillään vuosien 2004-2010 välisenä aikana kavaltaneen huomattavan määrän työnantajansa varoja.

Talouspäällikkö oli hoitanut itsenäisesti yhtiön kirjanpitoon, palkanlaskentaan ja laskujen maksuun liittyviä työtehtäviä. Hänellä oli ollut yhtiön pankkitilien käyttöoikeudet ja tilien käyttöön tarvittavat käyttäjätunnukset.

Esitutkinnan perusteella talouspäällikön epäillään siirtäneen kuuden vuoden aikana yli 500 000 euroa yhtiön varoja omille sekä hänen läheistensä pankkitileille.

Talouspäällikkö on lisäksi maksanut yhtiön varoista omia henkilökohtaisia maksujaan.

Yhtiön kirjanpidossa perusteettomat tilisiirrot ja omien laskujen maksut oli kirjattu yhtiölle kuluiksi ja häivytetty yhtiön laskutus- ja kirjanpidon järjestelmää hyväksi käyttäen siten, että niitä on ollut vaikea erottaa yhtiön liiketoimintaan kuuluvista oikeista kuluista.

Talouspäällikköä epäillään törkeästä kavalluksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä.

Kahta talouspäällikön lähipiiriin kuuluvaa henkilöä epäillään törkeästä kätkemisrikoksesta ja neljää henkilöä kätkemisrikoksesta, sillä he ovat vastaanottaneet rikoksella saatuja varoja tai sallineet tällaisten varojen tilisiirrot omille pankkitileilleen.

Lapin alueen talousrikostorjuntayksikkö on saanut valmiiksi esitutkinnan ja juttu on siirretty syyttäjälle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.